21 Декември 2013

Учредяване на младежка структура на ПП "Република БГ"

Дни след решението на Софийски градски съд за регистрация на партия „Република БГ“, от формацията се заеха и с официалното учредяване на своята младежка структура. На 21 декември в Националния дворец на културата, в присъствието на зам.-председателят Найден Кирилов, организационният секретар Владимир Георгиев и други членове от Националната комисия на партията, бе избрано и ръководното звено на „Младите републиканци“.

Позициите на председател и организационен секретар ще заемат, съответно Светослав Бояджиев и Теодор Кръстанов. Светослав, който застава начело на младежката формация е студент по право в СУ „Свети Климент Охридски”. Роден е през 1994 г. в София и е завършил е 73-то СОУ „Владислав Граматик“. Владее три езика - английски, немски и руски, интересите му са в областта на юридическите науки, историята и политиката, а в свободното си време спортува. За присъединяването си към младите републиканци казва: "Вярвам че младите хора са бъдещето и трябва активно да участват в неговото изграждане. Чрез младите републиканци ние трябва да дадем пример - с ефективни кампании и дейно участие в политиката." Теодор, който заема длъжността организационен секретар е студент по бизнес администрация във Виена и е в основата на изграждането на младежко ядро на ПП „Република БГ” в Австрия. Роден е в София през 1994 г.,и също е завършил Втора немска гимназия. Теодор владее три езика - английски, немски и руски, а интересите му са в областта на финансите и политиката. Любимите му спортове са тенис и ски. Присъедини се към партията, защото е категоричен: „Искам да се занимавам с политика, защото мисля, че е време младите хора да вземат участие в изграждането на своето бъдеще и да спрат да се осланят на вече доказано объркан политически модел.”

На срещата, Найден Кирилов обясни, че очаква ръководството от централата и младежите да работят ръка за ръка и гарантира, че те са добре дошли на всички регионални срещи, заседания на работните групи и събития, които партията организира. Но даде да се разбере, че очаква активност и ентусиазъм от по-младите си колеги, както и че разчита на това те да бъдат коректив на решенията и действията на тясното ръководство. След срещата младежката структура реализира своето първо мащабно разширяване, тъй като голяма част от присъстващите попълниха молби за присъединяване към най-новото звено на "Република БГ"

< Назад към всички новини
Регистрация
?