Образование и заетост са нашият фокус за Добрич

Въпреки, че отдавна не живее в родния Добрич, желанието на Георги Василев да участва активно в развитието на града не секва. Стремежите му са свързани с подобряването на образованието и намаляването на безработицата. Във връзка с тези две каузи, „Република БГ“ се е посветила на два проекта, по които вече тече усилена подтготовка.

Първият е да се построи нова собствена сграда на Езикова гимназия „Гео Милев”, чийто възпитаник е самият Василев. За целта е създадено сдружение с идеална цел, предстои скоро да се разкрие подписка за набиране на средства за строителството.

Вторият проект е създаване на индустриален парк в рамките на града. Тази идея съществува от повече от 8 години, но досега никой не я е реализирал.
„Република БГ“ вече има изграден експертен екип, който подготвя бизнес план, стратегическа част, от който е съдействието с общинските власти, за да може да се реши проблемът с липсата на квалифицирани кадри. Вече са проведени успешни разговори с кмета на Добрич и други представители на местната власт, от които се очаква съдействие за връзки с потенциални местни партньори. Основна цел е да се оползотворят неизползваните общински терени и да се привлекат инвеститори. Затова в бизнес плана са залегнали и подобрение на инфраструктурата и пътищата в и около града.

< Назад към всички каузи
Регистрация
?