Учредяване на младежка организация на ПП "Република БГ"

Дата: 21 Декември 2013
Място: гр. София

Срещата ще се проведе в Национален дворец на културата в зала 3.2 от 11.30ч.

 

„...по тази тежка чужбина
да ходим да се скитаме
немили, клети, недраги!..”

Всеки от нас познава този цитат от Ботевото стихотворение. Само че днес, около век и половина след неговото написване, то звучи с друг смисъл. Немили, клети, недраги, но не в чужбина, а в собствената ни държава. Много от нас, българските младежи, предпочетоха да заминат, да напуснат България. Да учат и да се реализират успешно навън и често остават там завинаги, въпреки че с цялото си сърце желаят да се върнат. Лесно е да ги разберем и би било лъжа ако твърдим, че никой от нас не се е замислял поне за малко да направи същото. Да си тръгне от България, защото тя вече няма какво да ни даде...

Въпреки това вярваме че има много като нас, у които вярата в едно по-добро бъдеще е по-голяма от песимизма, у които желанието за промяна, нетърпимостта към доказано объркания политически модел, надхвърлят широката пасивност, която сякаш е разболяла всички българи. Сигурни сме, че сред младите има такива като нас, които искат да са част от обществения и политически живот на страната, които искат да направят промяна, а не да бъдат наричани "изгубеното поколение на прехода".

Каним всички, които разбират, че политиката и обществената ангажираност трябва да бъдат осъзнат избор за преустройство на сега действащата система. И този избор лежи на нашите плещи. Хората, които избраха да останат тук.

< Назад към всички събития
Регистрация
?