Децата от SOS Детски селища в Дрен, на театър в София

На 12 април (събота) 70 деца от SOS Детски селища в Дрен потеглиха с автобус към София, за да се насладят за първи път на изкуството на театъра. Придружени от своите приемни родители и младежите на „Република БГ“, децата гледаха постановката „Магьосникът от Оз“ в столичния театър „Сълза и смях“.

Инициативата идва от младежите на партията, част от които редовно посещават дома и помагат в грижите за децата. Освен че играха от сърце, актьорите от постановката бяха приготвили подаръци - дрехи и играчки за своите малки гости. Марти, който е на 4 годинки, не можа да скрие възхищението си при получаването на подарък от злата вещица и възкликна: „Е, значи не си чак толкова лоша!“

Малчуганите от своя страна подариха на организаторите маска, собственоръчно изработена в творческата работилницата на селището.
Накрая на представлението всички се разделиха с усмивки, а младите републиканци се заканиха, че ще обсъдят възможности партията да инициира подобни събития за децата в дома ежемесечно и да превърне полезните удоволствия и игри в традиция за лишените от родителска грижа хлапета.

Регистрация
?