Внасяне на подписка за премахване на държавните субсидии

Политическа партия „Република БГ“ внесе в Народното събрание точно 373 285 подписа за свикването на референдум за отпадането на партийните субсидии. Младежи от партията с маски на жокери oт статуквото разиграха сценка, в която обясняват, че няма да допуснат и този референдум да се осъществи.

В скеча те се надсмяха на всички опити за пряка демокрация и заявиха, че законите са направени така, че да обслужват само интересите на властта. Бюрократичните пречки и административните спънки по пътя на всеки референдум не биха допуснали лишаването на партиите от парите на данъкоплатците. Те заключиха, че парите са им нужни, за да раздават годишно 40 млн. лв. за „кебапчета, купен вот и автобуси с протестиращи“.

„Очаквам парламентът да разкрие маската си и да подложи въпроса на обсъждане“, заяви зам.-председателят на „Република БГ“ Найден Кирилов при внасянето на папките. По думите му събраните подписи представляват гласа на народа, без фалшификации или предварително подготвени бази данни и той трябва да бъде чут.

Регистрация
?