15 Април 2016

А. Симов за Фрог: Eвропа коленичи пред Ердоган, а България плаща за то

А. Симов за Фрог: Eвропа коленичи пред Ердоган, а България плаща за това

Александър Симов

Неприемлива е тактиката на Европа да удовлетворяваме всяко турско искане в името на това да се укроти за малко бежанската вълна. Европа може да организира собствена политика по отношение на бежанците, да координира сложния процес между всички страни, но това не бива да става с цената на действия, които изглеждат като коленичене пред Ердоган. Т

Това коментира пред Фрог нюз журналистът Александър Симов по повод перспективата турският език да се признае в ЕС.

Защо навремето когато България кандидатстваше за ЕС, нас ни гледаха със садистична строгост при изпълняването на критериите?! Изведнъж тези критерии масово паднаха за Турция. Дайте да въведем и езика им като равностоен член в ЕС.

Подобна политическа стъпка няма как да бъде приета консенсусно от повечето страни. Отстрани проявата на Европа изглежда като израз на чудовищна слабост. Как става така, че Ердоган диктува условията, а не Европа?!

Ердоган преговаря от позицията на силата, а Европа мига с клепачи и приема всяко негово искане. Подобна линия на поведение е много опасна.

Опасявам се, че всяка сделка между Европа и Турция, която е в полза на Турция, цената за нея ще плати България. Нас не ни включват в разговорите с Турция. Нашата позиция за тях е маловажна.     

Няма нито една правилна реакция на шокиращата турска намеса във вътрешнополитическите работи на България. Истанбул и други градове късат отношенията си с градовете, с които са побратимени.

Турция води истинска хибридна война срещу нас, ние обаче не реагираме на нея. Европа не се опитва да ни помогне в този процес. България ще стане разменната монета, тъй като ние граничим с Турция, не Германия, ние делим граница с диктатора, не Меркел. Опасявам се, че всичко, което се случва, ще предизвика катаклизъм в България, предупреди Симов.

Източник: Фрогнюз

< Назад към всички новини
Регистрация
?