16 Юли 2016

Абуаси: Турците могат да потърсят убежище у нас като бежанци

Опитът за преврат ще доведе до дестабилизация на Турция. Тя е на ръба на гражданска война. Това ще се отрази на България в социален и икономически план. Това заяви в „Събуди се” Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба.

Абуаси: Турците могат да потърсят убежище у нас като бежанци
Мохд Абуаси


От преврата Ердоган ще излезе двойно по-силен. Ще има голям завой във външната политика. Ще се стоплят още повече отношенията с Израел, Турция ще има по-голяма роля в решаването на сирийската криза. Във вътрешен план атентатът ще бъде използван за това Ердоган да се отърве от своите врагове в институциите, това заяви Мохд Абуаси, директор е на Центъра за близкоизточни изследвания.

Турци може да искат да потърсят убежище в България. В Турция има етнически и религиозен проблем. Терористите не са доволни, тъй като Ердоган направи завой за тяхна сметка. Охраната на границата ни трябва да се удвои, посъветва Абуаси.

Ердоган няма вече кауза, която да предложи на турците. Много си мени позициите. Лиши се от послания, които да омаят турците. Затова той използва Турция като кауза: Градим нова Турция. Това коментира Мехмед Юмер, главен редактор на в. „Земан”.

 

< Назад към всички новини
Регистрация
?