18 Октомври 2015

Ад в бежанските лагери в Германия

Британският вестник "Дейли Мейл" пише, че сексуалното насилие е част от ежедневието, и подчертава, че само в една германска област са регистрирани 100 такива случая за последните три месеца. 

В мигрантския център в град Кицинген местните власти решиха да назначават само мъже като чистачи, след като жените чистачки през последните десет дни са били нападани всеки ден.

Двама мигранти на възраст от 38 и 52 години са задържани заради нападения над жени в периода от 1 до 10 октомври. От следващата седмица тази работа ще се извършва само от мъже, а дотогава чистачките ще работят под постоянна охрана, съобщи местното радио "Байеришер Рундфунк", цитирано от БГНЕС.

 

В мигрантския център в град Кицинген местните власти решиха да назначават само мъже като чистачи.

 

"Като жена истински съм притеснена от това, което се случва там", каза Тамара Бишоп от общинската управа. В област Байер-Виртемберг неотдавна бяха регистрирани шест изнасилвания в бежанските лагери. Местна правозащитна организация съобщи, че там жените са принуждавани от престъпниците да проституират за десет евро.

В същото време е избухнало жестоко сбиване между мигранти от Албания и Афганистан. Някои от тях са били въоръжени с ножове, а един от тях е имал и пистолет. Полицията се е намесила и е задържала всички участници в побоя. Политиците много често представят случващото се като сбиване поради неравномерното разпределение на храната и дрехите.

"Политиците много често представят случващото се като сбиване поради неравномерното разпределение на храната и дрехите. Но това не е така. Не е много просто да се опише точно какво се случва там", каза Райнер Вент от профсъюза в германската полиция.

Източник: "Дейли мейл"

< Назад към всички новини
Регистрация
?