25 Юли 2016

Атентаторът от Ансбах е бил в България до средата на 2014 г.

Атентаторът от германското градче Анбсах е бил в България от края на 2013 г. до средата на 2014 г. Това стана ясно на извънреден брифинг на МВР след данните, че е трябвало да бъде депортиран у нас.

Петя Първанова: Атентаторът от Ансбах е бил в България до средата на 2014 г.
Петя Първанова

Той е пребивавал в София, в центъра в „Овча купел”. Не е попадал в полезрението на полицията с противообществени прояви. Според информацията той е регистриран през есента на 2013 г. и декември същата година получава хуманитарен статут.

„С хуманитарен той може да се придвижва на територията на нашата страна и в ЕС. Септември 2014 г. получаваме информация от немските власти, че лицето е подало молба и те желаят по Дъблинския регламент да го върнат в страната, ние обаче ги информираме, че лицето има статут и не попада в категорията лица, които подлежат, и съответно нямаме друго запитване или друга кореспонденция”, заяви Петя Първанова от Агенцията по бежанците пред БТВ.

Сириецът е подал молба само за закрила. За момента не се посочва откъде е влязъл на територията на страната. Терористичната групировка „Ислямска държава" пое отговорност за самоубийствения атентат.

Бележка на редактора

Когато нашият сайт от година и повече вече ви светва, че страната ни се е обърнала на експортьор на риск, освен прословутите праскови, там домати и каквото се харесва от зеленчука в България не говорим на шапката си. Нашите агенции си гледат работата по една или друга клауза, там параграф, респ. директиви. Но не и с отворени очи и бдителност каквато е нужна днес, а не когато стане твърде късно. При това им плащаме, от мизерните си доходи и съзнателна оскъдица, уж да има ред в "тази страна", че и в Европа.

Тя прочее пръсна грешни пари за нашите никакъвци по хоризонтала и вертикала на т. нар. институционално управление. Лелки, коя по коя не съвсем чаровни захлебват както става ясно от прехвърляне на топката от Дъблин до ....Каспичан. И какво излиза, в края на крайщата - пак това, което ви го дефинирахме точно и ясно. България остава износител но и вносител на рискове, понеже стана тук разграден двор и кой откъде дойде, може да си я пише в актив, даже. Не с нещо положително, ами с това, че тук е "Раят на земята" за всякакви никакъвци които минават съвсем не между капките. А даже с потупване по рамо от нашите евро- балкан бюрократи. Май в едно е прав Ердоган.

За нищо не стават, колкото и да се кичат с европейски помади, че и титулования даже. Че никой не им вярва няма и на йота съмнение. Пита се тогава докога ще се търпят такива полит. коректни хубавици, които идват да ни рекат в духа на прословутата фраза на Външно,  че сред тези с ....отрязани глави, няма български граждани. Отврат братя.

От такава грижа за България, респ. служба за която си плащаме - опазил бог. Но понеже той е твърде зает с кави ли не човешки тегоби, не е ли по добре да си вземем нещата в ръце и да се откажем най сетне от услегите на 77 агенции които ....ни хвърлят пепел в очите. Че и на Европа, която вече го усети върху собствената си кървяща плът.

 

< Назад към всички новини
Регистрация
?