30 Април 2016

„Je suis българин” в Париж, #ИскамДаГласувам в Лондон

 

И кой ще напише една Рапсодия в синьо, или дори в трикольор? На един Българин в Париж, подобно на Гершуин?

Че тя вече се пише, бе братя. И пак отвън, както беше при Гюргевската казарма. Онази запустяла къщичка, в която битуваха нашите Априлски апостолите, яли недоспали. В очакване на звездния миг на България през май 1876, да си положат главите пред олтара на Отечеството.

Днес тази кауза не е нужна. Те гнилите круши на един олигархичен режим имат предназначеието  да идат за ....крушовица. Само че трябва да се одрусат с по-дълъг прът. Ще свършал ти това институциите?

Това се очаква от  Брюксел и Париж до Лондон и Мадрид. Да ни ви приказвам за Торонто и Чикаго,  където българската даспора е най- голяма и вече със самочувствие.

И воля за действителна, а не мнима промяна. За да станем и ние най-сетне като хората. 

 

Та ни подписки, ни клечащи протести по жълтите павета ,могат да ни извадят от Нищото, което , нарекоха "статукво", "стабилност" и даже "риформа".

То е ясно като две и две четири. В българската политика,  от четири трябва да извадите най-малко три - за да добиете по- точна представа за реалността.

Сиреч за  , ограбеното, разпарчатосаното от общото баго, респ даденото на "концесии" даже. С узаконен  грабеж както вече се разбира. Остава значи държавата да си го приере.

А тези, които побързаха да си купят "уан уей тикет" , не могат да се покрият от закона. И Интерпол работи по него. Остана и ние да влезем в крак, нали? аринът.

Събуди се той нашенецът. Вие това не го ли разбрахте? . И ако не идва  Видьов, то иде ден на алиментите, които дължат една камарила.

Вие тази нали я чувствате, ако още не сте я проумяли?

За чиста и справедлива България!!

Бележка на редактора


„Je suis българин” в Париж, #ИскамДаГласувам в Лондон

Снимка: Фейсбук

Протестите на българи зад граница срещу орязването на правата им да гласуват продължават. В събота в Лондон ще има акция #ИскамДаГласувам. Протестът е организиран от „Българи в Лондон. Гражданско движение за по-добра България“.Протестът се организира от фейсбук групата  „Пазим си места на опашката за изборите! #ИскамДаГласувам“.

Сънародниците ни в Париж също излязоха с лозунги: „Je suis българин”, „Върнете ми свободата да гласувам!”, „Обичам България, а вие властта!”.

Акции на недоволство имаше и в други европейски столици, като Брюксел.

С промените в Изборния къдекс драстично бяха орязани местата за гласуване в чужбина. Първоначално депутатите одобриха да се гласува само в дипломатическите мисии, след което направиха разграничения за страните от ЕС и за градове с по-голямо население. Въпреки това на много от сънародниците им ще се наложи да пътуват в някои случаи и хиляди километри, за да упражнят правото си на глас.
 
Източник: Фрогнюз
< Назад към всички новини
Регистрация
?