06 Септември 2013

„Република БГ” в Лом: Да не чакаме спасители, сами да изковем съдбата си!

„Нека не чакаме поредния спасител, а сами да изковем съдбата си! Ние сме хора, които искат да приложат своя опит, защото сме успешни в своите професии , за да видим успешна и своята България”. Това заяви зам.-председателят на „Република БГ” Найден Кирилов пред симпатизанти и съмишленици на формацията в Лом, където в Деня на Съединението бе създадена местната структура на партията, която вече наброява двеста души. Кирилов говори пред препълнената зала на Народно читалище "Постоянство 1856" близо час, а срещата продължи с активна дискусия с местния партиен актив.

Кирилов акцентира върху един от основните стълбове в партийната платформа „Политика от хората за хората”: „Искаме да влезем в проблемите на всеки отделен човек, както се казва да влезем в обувките на другия, само така ще успеем да изработим партийна програма, която да решава проблемите във всеки отделен регион”. Попитан от гражданите кои са трите основни задачи, с които ще се заеме „Република БГ”, когато влезе в парламента, Кирилов открои – стимулиране на инвестициите, защото само със създаването на добри условия за работа на бизнеса, той ще може да разкрива нови работни места, особено в региони като Ломския край, където липсата на заетост е един от големите проблеми. „На второ място това е възстановяването на справедливостта в обществените отношения. Свидетели сме на забавено правосъдие, на корупция в съдебната система, на избирането на един уж независим Висш съдебен съвет, а може би е дошло време да помислим за пряк избор на съдиите, които да дават постоянен отчет пред гражданите за свършената работа”, бе категоричен зам.-председателят на „Република БГ”, а залата го аплодира. На трето място сред основните задачи на партията Кирилов открои реформата в образованието, така че от университетите да излизат млади хора, мотивирани да останат и да работят за своята страна, а не вузовете да бълват висшисти, които директно стават безработни или бягат в чужбина.

„Имаме смелостта да тръгнем напред и да застанем ясно и категорично срещу статуквото, да предложим нещо ново, защото ние вярваме в България – така е озаглавена и нашата платформа”, каза още Кирилов.

 

< Назад към всички новини
Регистрация
?