07 Април 2016

Башев брани правото на облекло: Не всеки в бурка е терорист

Ахмед Башев

Според ДАНС радикалният ислям е криминализиран, заяви по БТВ Ахмед Башев, бивш депутат, настоящ училищен директор. Той напомни, че преди 6 г. бил арестуван. Ако съм бил радикален ислямист, защо не съм в затвора, ако не съм, значи нашите служби са си играли с мен, заяви още той.

Първо трябва да определим какво е радикален ислям. Аз мисля, че такъв в България няма, отсече той. 50-60 ромки с бурки може да са интересни за службите, но не са радикален ислям, заяви той. Според него забулването не идвало от Турция или Саудитска Арабия, била привнесена от Западна Европа.

Облеклото на хората е изконно човешко право, ако налагаме на хората облекло, ще попаднем в бивш мракобеснически режими, не бива да се случва, каза Башев.

Не всеки в бурка е терорист, каза той. Всяка уважаваща себе си държава трябва при издаване на документи за самоличност, трябва да вижда лицето, добави Башев.

Слава богу, че няма бурки в България, освен в Пазарджишката ромска махала и в Пловдивската, каза той.

В неговото училище повече ученици били мюсюлмани, но нямало нито едно дете в бурка, забрадки или шалвари. Ако се появи такова, трябва внимателно да се процедира, не можем да пишем универсални правила точно по този въпрос, каза Башев.
 
Източник: Фрогнюз
 
Що е радикален ислям и има ли почва той у нас? Ето въпросът на учителят в училището, където се образоват наследници на мюсюлмански българи. И какво излиза, либералния османизъм или европеизъм е обсебил проблемния кмет, срещу когото на няколко пъти стават "сънародници". Сиреч представители на подстрекаваната от всякакви донорски канали /Сорос, Отворено общество, Саудитска Арабия/ "помашка нация". Май някои тръгнаха и учебник да им пишат. След Коминтерновски трикове каквито Македония докара до абсурда на своя исторически "Дисни Ленд" на пъпа на Скопие. Казват за 250 милиона, раздадени на бездарни скулптори и македонописци. Които спелират, сиреч пишат Самоил вместо Самуил. И Талев с неговия "Железният светилник" обавиха за македонски писател. Ало, мили наши "сънародници", които имате проблеми със собствената си национална идентичност, така не става ни по космополитичните ни по европейските правила , това ясно ли е и на Мин. на образованието на Културата, на Вънкашното такова, че сетне може би и на кметове като Башев. Той разбира се ще се прави на умряла лисица. Додето може. Работата обаче с политиката на демократична, европейска България се свежда до правото на самоопределение, но и задължения към своята нация и култура. Така че айде да се не лъжем. Като са тръгнали 50-60 бурки разбира се че не е краят на България.Но пък е белег кой е с нея и кой там каквото му внушавата или даже плащат.
Въпрос на избор, така да се каже. Но не под диригентската палка на Башевци и тути кванти, които какво ли не дават да седят в светлината на прожектора.
Прожектор няма, гу'син Башев и сие, понеже електриката пари струва.
Първо я докарайте в колибите на вашите подопечни, вместо да им ушивате шалварки като на дечицата от онзи филм, в който се показа "помашката участ", като ги обухте в тях, за да се усвоят някои Соросови средства от вече професорката май Антонина Желязкова , пръв експерт по етническите бъракиници към президенството та до днес.
България на шалвари, още по малко на бурки отдавна не вярва. Няма нужда да ни кандардисвате, още по малко обръщате в толерантни безучастници на една пълзяща ориентализация. з.
 
Тая нали ви е ясно, че е културално, че и генетично даже несъвместима с  българското самосъзнание. И Левски ви го каза -  така, че оставете "дрес кода" на неосманизма, шериата, или каквото там още витае в главицата ви. 
 
Те не могат да минат в светска, още повече европейска  България. И жалко само за хорицата, които баламосвате от позицията си  на самозван или подбутван местен там лидер,  бааш. Но не и български държавник.
 
За чиста и справедлива Република!!
< Назад към всички новини
Регистрация
?