21 Май 2016

Бенатова: Мерките за сигурност на матурите бяха балон

Мерките за сигурност, които Министерството на образованието твърдеше, че взима, се оказаха балон. Информационната кампания около провеждането на изпитите всъщност беше PR кампания, заяви по НТВ журналистът Миролюба Бенатова.
Бенатова: Мерките за сигурност на матурите бяха балон
Миролюба Бенатова

 


Две разследвания на НТВ показаха, че никак не е трудно да се проникне в сайта, на който се качват изпитните варианти. По време на първата матура по Български език и литература екипът на Нова успя дори да си купи верните отговори на повечето от въпросите.
 
Мерки за сигурност не съществуват и системата не се променяла през последните години, коментира репортерката Глория Николова.Владислава Тричкова пък подчерта, че организацията за подсказване е доста трудна.


А междувременно разследването на прокуратурата по разкритията на Нова продължава. Матурите по български език вече се преглеждат и до 10 юни ще стане ясно какви са оценките.

Фрогнюз


Бележка на редактора

Над 20 000 водачи на превозни средства управляват без книжки у нас. В това число без да имат и основно образование. Повечето от катастрофите намират обсненине с несъобръзена скорост. А какъв е пагубния ефект от преписвачи, калинки, всякакви накупили си дипломи в насипно състояние? Между тях са мили булки на ДПС , шуреи и баджанаци на още 10 поне партии, които си взеха своето, така да се каже наваксано от либералната държава БГ в преход. И сега "кво правим", както се вика. Че май трябва една тотална и повсемесна ревизия на всички документи от образование, към приравнени такива, като напр. екс ченгета и пожарникари, с право да излизат пред Съдебните органи като адвокати, които познават само номера на Наказателния кодекс. Хайде да я видим и гушата Кунева с нейните там съветници и подопечни. Ще може ли да накара всичките тарикати да извадят от джоба тапиите, сетне надеждни комисии да ги валидират, проверят и да си кажат думата.

То на това се вика реформа, не на логореите, коит омайват ситни дечица и отегчени учителки. Прогнозата ни е че това не може да стане и гушата Кунева ще трябва да иде в заслушен отдих като дава интервюта за екс комисарските си , а сетне и министерски преживявания в една страна, която не дорасна до нейния бой да я разбере.

Макар че на Чичо всичко е ясно, нали? Особено като са му прибрали за студентски такси и пр. издръжки и малкото, останало от продажбата на няколко крави, мили овчици и каквото още бе дал господ. Все за едната надежда, че нещо по добро ще стане.

Ядец. То се види. Нашата образвателна реформа е Мижи да те лажем. Не че здравната на Москов е по различна. Такова време е дошло, но и то ще миде. Понеже взе да боли на повече места и все повече хора.< Назад към всички новини
Регистрация
?