21 Юли 2016

Борисов е демагог, безгръбначна е външната ни политика

"Бойко Борисов е демагог и говори неща, които не мисли наистина, за да се хареса на българския народ. Българската външна политика е безгръбначна и безхаберна." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Аз съм убедена, че мнозинството от българските граждани не искат общ Черноморски флот насочен срещу Русия. Ясно си пролича непоследователната политика на правителството. Даниел Митов и Николай Ненчев говорят едно, а премиерът уж друго.

Той каза, че иска Черно море да стане демилитаризирана зона, но днес на на Комисията по отбрана депутатите от ГЕРБ отказаха да гласуват тази точка, предложена от нас, заяви още тя пред БНТ.


Ние защитаваме националните интереси. Бяхме готови да поискаме вот на недоверие, но се отказахме, защото ситуацията коренно се промени. Опитът за преврат трябваше да обедини всички нас, за да можем да защитим националните интереси. От ГЕРБ явно не искат това. Те се противопоставят на всички наши предложения и декларации. Българската външна политика е безгръбначна и безхаберна. Тя не защитава българските позиции и интереси. Говоря за търговското споразумение с Канада. Има опасност да се приключи с европейското и в частност с българското земеделие.
 
Създават се условия за своеобразен рекет срещу правителствата, които не желаят да се подчиняват на техните условия. Отваря се врата да бъдат оспорвани като пречка пред търговията трудови права, екологични и трудови стандарти или данъчни и социални закони.
 
Най-лошото е, че българското правителство няма позиция по тази тема. Ние ги предупреждаваме, че това ще е тежък удар срещу всички български граждани, но те не ни чуват. Това говори, че те играят с големите корпоративни играчи и не мислят за българския народ, категорична беше Нинова.
< Назад към всички новини
Регистрация
?