20 Ноември 2014

"Българската Коледа"

Наличието на такива кампании, като "Българската Коледа" е похвално и ползотворно. Още по-хубаво е да чуем, че  българското общество откликва на тях и от отънелия си джоб дарява такава голяма сума за кауза като тазгодишната – „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух“.

В същото време благодарене на неработещи институции и чиновници, както и заради вероятни лобистки интереси, тези дни стана ясно, че губим около 100 млн. лв. европейски средства, предвидени за закупуване на съвременна техника за лечение на болни от рак хора. Още по-неприемливото в случая е, че ще ги загубим безвъзвратно заради вътрешен саботаж от самите лекарски среди.

Зад тази история прозираточевидни характеристики на 25-годишния преход  -липса на административен капацитет, наличие на корупционни практики (от които в случая пряко зависят човешки животи), липса на прозрачност за това кой, как и защо взима такива отговорни решения.

Ние от ПП „Република БГ” сме категорични, че не може некомпетентността, безотговорността, корупционните интереси и нежеланието за работа у чиновници, носещи отговорност за съдбата на хиляди хора, да се компенсират с благотворителност. Невъзможно е, а и не е редно!  Благотворителността трябва да бъде в плюс, а добрите намерения на гражданите не бива да са за сметка на неработещите институции.

< Назад към всички новини
Регистрация
?