09 Декември 2015

Бързи "топли" печалби

Автор: Деси ВЕЛЕВА

Изненадваща предприемчивост демонстрират от столичното парно. Вместо да трият до припадък талони за скрити печеливши квадратчета, зодии и детелинки в разните му лотарии, те са намерили друг начин да постигнат бързи печалби без сериозни усилия.
 
А именно - като са се фокусирали върху прилагането на сложни схеми по начисляване на съдебни такси и лихви с помощта на частни съдебни изпълнители върху минимални задължения и превръщането им в четирицифрени дългове на нищо неподозиращи бивши и настоящи абонати. Така с  фокус-мокус едни 13 лева от забравена неплатена сметка може да се превърнат в съдебно решение за плащане на 500 лева!?

От "Топлофикация" явно не са успели да приложат изобретателността си в търсене на методи за справяне с по-големи длъжници и решиха да подгонят недоразбрали хорица за жълти стотинки. И вероятно са очаквали, че за такива "дребни" суми хората ще замълчат виновно и ще побързат да платят сумите, без да вдигат шум около недобросъвестността си.


А дали този недостоен начин за прибиране на дългове допринася за обявената висока събираемост на сметките, уж постигната в началото на отоплителния сезон? Няма и една седмица, откакто столичните общинари от ГЕРБ се похвалиха с 90 на сто събираемост срещу по-малко от 50 на сто преди пет години. С това темпо скоро може и 100% да минат чрез прилагането на новооткрити разнообразни средства за издевателство над абоната - потребител на топлина.

От "Топлофикация" просто можеха да преориентират към съзидателство предприемчивостта си и да намерят други начини за комуникация и уреждане на отношенията с клиентите си. Тогава нямаше да имат натрупани дългове за милиони левове, нито недоразумения и скандали с абонатите си.

< Назад към всички новини
Регистрация
?