27 Декември 2015

Димитър Иванов: Доган остро и неочаквано върна нормалността в политиче

 

С речта си Ахмед Доган върна каузата в политиката на ДПС, а това е сигнал и обръщение и към другите политически лидери. Това каза пред БНР Димитър Иванов, издател на вестник „Земя“.

Местан винаги е светел с отразена светлина от Ахмед Доган. Доган е Доган и Местан никога не е имал качествата да бъде Доган, коментира анализаторът. "Макар и остро и неочаквано, това изказване връща към една нормалност в политическия живот, защото най-после се появява една кауза в многоговорененето и разноговорененето на политическите партии, които се бяха затворили в собствените си проблеми и не поглеждаха нито в национален, нито в регионален, нито в глобален план, а Доган го направи в една кратка реч", заяви Иванов.

Димитър Иванов изрази мнението, че в преобладаващите обществени кръгове тезите от речта на Ахмед Доган се посрещат с разбиране и с одобрение и че тезите на почетния председател на ДПС са стратегическа визия, от която той не е отстъпвал никога досега:

"Доган винаги е налагал тезата за мултикултурна и мултиетническа заедност и изказването му предопределя залеза на всички като Местан, които се опитват да променят това", смята Димитър Иванов.

Той е категоричен, че тезите на почетния председател на ДПС са в полза на България дори поради факта, че чуждестранни високопоставени политически лица се обаждат да търсят подкрепа за Местан, подчерта още анализаторът. Той определи това като тежък гаф и кризисен пи ар.

Източник: Блиц

< Назад към всички новини
Регистрация
?