14 Юни 2016

Добрев: При БСП парата отива в свирката

БСП се опитва да се прероди многократно през последните 25 години и всяко едно „прераждане” на БСП завършва по катастрофален начин. Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев, по време на извънреден брифинг на ПП ГЕРБ в Народното събрание, по повод изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, свързано с Програмата за развитие на селските райони и спрени пари от ЕК, предаде Фокус.

Добрев: При БСП парата отива в свирката
Делян Добрев

Откакто Корнелия Нинова беше избрана за лидер на БСП наблюдаваме една хипер активност. Всеки ден нещо се случва, нещо ни казват. Няма нищо лошо, защото всяко управление има нужда от конструктивна и силна опозиция. За съжаление обаче, от това, което видяхме през последните две седмици, е както гласи българската поговорка: „Парата отива в свирката”. Ние не чуваме нищо реално и конструктивно, посочи Добрев.

Той коментира и заявеното от БСП намерение да бъде изготвен и публично оповестен списък с лобистките закони, които са били приети от това народно събрание. „Трябваше ли госпожа Нинова да стане председател на БСП, за да каже, че в българския Парламент се приемат лобистки закони?
 
Не е ли работа на опозицията, когато се приемат тези закони, да каже, че те са лобистки и да посочи точно в коя част те са такива?”, попита Добрев.
 
По повод упреците от страна на БСП по отношение управлението на евросредства, той заяви: „Българското общество знае през кои години и в кои мандати европейските фондове за България бяха спирани”.
 
Източник: Фрогнюз
 
Бележка на редактора
 
 В едно е право младоликото момче, екс министър. Че именно кранчето на еврофондовете, извор на квази легитимност на настоящия управляващ елит у нас, а то значи не друго, а хора, чиято значимост свършва до Калотина, както го рече социологът Иво Христов от СУ.От там са никой, казано по простичко.
Така че докато Европейският съюз "снася", разбира се комуто трябва, и  докогатоу му горантира т.нар. "стабилност", сиреч смачкване с ниски заплати, угоднически данъци и пълен произвол за малкия бизнес, да не говорим за миропомазани външни инвеститори, нещата у нас тъй ще бъдат.
 
Прочее те вече така се оплетоха в зависимости олигархични и всякакви, че ще трябва жива плът да се къса, докато се отърве България от разни никакъвци, дошли да се ползват с нашенски привилегии - може да минат десет поне ако не и повече години.
 
Дотогава, "момчето, което говори с морето",  сигурно ще поостарее. Но вярвайте с тези си прикаазки вече ще неминуемо ще се е докопало до ако не по отговорен, така да се каже пост в някоя международна организация, то до по високо платен който го хареса, де от корпорациите.
Ей такъв е нашие балканско-европейски, че и глобален кадрил, които друсат усърдно тези, които ядоха и пиха от народното. И накрая както виждате ни представят сметката, понеже я дължат не те, а ние, балъците.
То си е в реда на нащата, както казват. Нали работят за едната България, за едната народна Кауза. А тук даром отдавна вече няма.
Наздраве, дето се вика.
И за чиста и справедлива република!!
Кой както я предпочита, де, то е от ясно по ясно в пазарното общество.
.
< Назад към всички новини
Регистрация
?