29 Юни 2016

Е. Славкова за Фрог: Израел стои зад атентата на летище „Ататюрк”?

Бележка на редактора

Стана опасна практика, вежи и невежи "ескперти", познавачи на Близкия Изток, на мюсюлманския свят даже, кой тюрколог, кой арабист да се произнася какво става с терора, как да му се противодейства даже.

В същото време специализираните български институции, за които довчера се говореше, че са с най-богат опит, агентурна мрежа даже, която все още действала в Близкия Изток и отвъд него, да мълчат. Като риби на сухо, да прощавате.

Нищо лично, както се казва. Но това не е позиция на институциите по сигурността, особено на България, с нови отговорности в един нов Алианс, че и толкова турбулентни бъркотии по света, които неизбежно "гърмят" бушоните и тук при нас, на стика между Ориента и Оксидента.

Иначе не би и могло да бъде. Асиметрични, хибридни, и каквито там още да ги назовете войни искат нови институции, нови хора, отговорности и компетенции. Това е ясно и на децата, които прочее тръгнаха на училище с ....ножове в чантата.Че да се пазят от "неизвестни извършители".

В същото време нашите спецове и експерти, един през друг се избутват по медии и екрани, къде с апломб, къде със старата слава на допринесли нещо, не знам кога си, ни говорят за "превенции", за грешки, пропуски и всичко което още и още вдига градуса на насигурност у българина.

И ги няма у нас толкова специализирани аналитични звена - не непременно държавни бюджетирани от мизерните български парици и мижав брутен национален доход, раздаден лекомислено за мега- проекти, поддържане на няколко партийни клиентели,   да не говорим за камарилите, които битуват недокоснати от правосъдие и правов ред вече 27 години у нас.

Така, братя, "гърмим всеки ден", да го знаете. И няма нужда да вярваме на една жена, която казала в трамвая....То вече светна на обществеността, че с тези управници, които гледат през затъмнените стъкла на блиндираните си автомобили, доникъде няма да стигнем.

За медиите, които наливат бивалици и небивалици в люти рани, че и пропагандно ръчкани кандила и лоени вощеници - да не говорим....

Ако у нас има органи на сигурността, те къде са? Докога зад паравана на "класифицираната им там информация" ще се крие и некадърност и безотговорност, както се вика "две в едно". А може и повече, както става дума в текста по долу.

Понеже и стари приятели и в ненаместения нов световен ред сме на път да загубим с глупавите си хипотези, догадки и "тинтири минтири", както се вика. Скъпо излиза това братя, особено когато Външно министерство, Вътрешно министерство, ДАНС, Военното министерство си имат там по някоя чаровница за "говорител".

А министрите им каканижат и гледат как да докретат до някъде в несигурния си мандат.

Така, майне дамен унд херен, ще ви го кажат и братята немци - не става.  Няма кой да ни носи държавните некадърници  на гърба, освен нас самите.

С Брекзита ако не го разбрахте, ще стане ясно и подир няколко други, несретни народи, които вече тичат по терлици да бягат от Европа, в т.ч. и от нас като от  заразени.

А познайте до три пъти от какво? То даже и сини и червени пъпки няма отгоре, пък тялото Българско изгни изотвътре, бе братя. Че и отвръщат хората нос от нас вече,  да прощавате.

 

____________________________

ИДИЛ пое отговорност за атентата на летище „Ататюрк” в Истанбул. Той се случи, след като президентът Ердоган и министър-председателя Бинали Йълдъръм се извиниха на Путин за сваления през ноември м. г. руски самолет. Това е предупреждение не толкова от ИДИЛ, а от тези които стоят зад тях – Израел.


Е. Славкова за Фрог: Израел стои зад атентата на летище „Ататюрк”?
Емилия Славкова

 

Независимо от това, че възобновяването на турско-израелските отношения стана почти в един и същи ден с неопределените извинения към руската страна. Това коментира пред Фрог нюз тюркологът Емилия Славкова.

Славкова коментира и заявката на Ердоган Турция да заеме мястото на Великобритания в ЕС. „Извинението на турския президент на Русия съвпадна и с Брекзита. Турция все още не си е намерила сното и точно място в този бързо променящ се и объркан свят. Тя няма за цел да влиза в ЕС. Нейното намерение е да стане регионален център, и тя вече в определена степен го беше постигнала. Следващата й цел е да стане световен център сред ислямските и арабските държави.

Към тюркоезичните народи Турция отдавна има големи претенции. Тя се стреми да обедини тези народи под нейна егида. В това отношение се сблъсква с руската империя, тъй като голяма част от тези народи бяха векове наред под руско управление, а сега са в обединението ОНД.

 

На челната снимка: Изгаряне на контрабандни бивни от слонове в Африка.

Русия никога няма да се откаже от тези страни. И двете държави имат имперски проекти, които целят отдалечаване от западния свят и САЩ. Имат и една и съща социално-икономическа система – неолибералната. В същото време между Турция и Русия от векове са в противоборство за надмощие.

< Назад към всички новини
Регистрация
?