13 Юни 2016

Футболният празник се превърна в кошмар в Марсилия

 

След многобройни инциденти в центъра на Марсилия в събота равносметката е тежка: 35 ранени футболни фенове, сред които и един англичанин. Сблъсъци имаше и в Ница, съобщават френските медии.

 Снимка: АФП

Футболният празник се превърна в кошмар в Марсилия в съботния следобед. "Срам", гласи заглавието на френския спортен всекидневник "Екип" в неделя.

Няколко часа преди футболната среща Англия - Русия (1-1) се стигна до сблъсъци между поддръжниците на двата отбора и силите на реда в центъра на града. Инцидентите продължиха и след срещата. Равносметката е тежка: 35 ранени, сред които един англичанин, който е с опасност за живота. Според полицейски източници той е бил удрян в главата, вероятно с железен прът, реанимиран е на място, след което е бил настанен в болница.

В полунощ се стигна отново до инциденти в района на старото пристанище в Марсилия. Силите на реда използваха сълзотворен газ, за да усмирят феновете, които хвърляха бирени бутилки, столове и маси от съседните барове.

Префектът Лоран Нунез съобщи, че има шестима задържани. Краткотрайни схватки е имало и в района на стадиона след края на срещата Англия-Русия. Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов осъди "безотговорното и умишлено поведение на псевдо-поддръжници, чиято единствена мотивация е била да нарушат обществения ред".

Междувременно в Ница избухна сблъсък между местни запалянковци и футболни фенове от Северна Ирландия. Има осем ранени. В неделния късен следобед предстои мачът Полша-Ирландия и префектурата съобщи, че ще наблюдава феновете от Ница преди срещата.

Източник: Гласове

< Назад към всички новини
Регистрация
?