07 Юли 2016

Ген. Атанасов: МВР потъва, нещата стават все по-зле

Антитеростичният закон възстановява полицейските правомощия на ДАНС. Това е много неправилно. Когато извадихме ГДБОП от ДАНС се разбрахме, че агенцията трябва да има само аналитични функции. Това каза в предаването ”Още от деня” по БНТ депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов.

Ген. Атанасов: МВР потъва, нещата стават все по-зле
Атанас Атанасов

Прокуратурата също не трябва да се превръща в специална организация. Аз ще пледирам тези предложения да отпаднат. В противен случай има опасност да се ограничават човешки права. Един от големите проблеми на сектор "Сигурност" у нас е липсата на адекватна и конкретна информация. МВР потъва. Нещата стават все по-зле, обяви депутатът.

В Българското публично пространство трябва да се неутрализира действието на паравоенните групировки. Русия води своята мощна хибридна война. Точно поради тази причина зададохме нашия въпрос към премиера Бойко Борисов. Целта на хибридната война на Русия у нас е поддържане на състоянието на България като троянски кон в ЕС и НАТО.

Ние трябва да пресечем тази политика. Явно сред управляващите има страх. Вчера Борисов прояви шопския си хумор. В медиите също се заобикаля темата. Тези политически игри нанасят щета на националната сигурност. Ние се превръщаме в руски анклав. Българските институции имат инструментариума да спрат действията на групировки като "Нощните вълци", но досега не съвм видял действия в тази насока, категоричен беше Атанасов.

Източник: Фрогнюз

< Назад към всички новини
Регистрация
?