20 Септември 2013

Дневният ред на обществото се подменя с ефектни декларации

Парираният страх в обществото прави още по-голяма нашата решимост политическият проект „Република БГ” да успее. Това заяви в интервю за БНР в четвъртък лидерът на новата дясна партия Георги Василев, коментирайки актуалната политическа обстановка в страната. Според него винаги има шанс да осъзнаем, че само сами можем да решим съдбата си.

Един от основните мотиви, които правят все по-актуален проекта „Република БГ”, е това, че парламентарните и извънпарламентарните партии продължават да не предлагат реални решения на големите проблеми, а се занимават с приемане на документи, „които само звучат красиво”. Не му е сега времето за декларации, каза Василев, визирайки Декларацията за националните приоритети, гласувана от депутатите от БСП, ДПС и „Атака” в четвъртък. „Истинските проблеми не се поставят на дневен ред, той се подменя с ефектни заявления на управляващите или с неконструктивните позиции на парламентарната опозиция”, бе категоричен лидерът на „Република БГ”. И добави: „Проблемите не са от вчера и не се нуждаем от откриване на колелото, те се дискутират, но не от тези, които могат да променят нещата”.

Василев даде пример, че вместо правителството и парламентът да се занимават с големите проблеми, които имаме например в енергетиката, и по които партия „Република БГ” вече е изработила сериозни позиции, министър-председателят се измъква, а парламентът се занимава с неконструктивни и неважни документи.

< Назад към всички новини
Регистрация
?