26 Декември 2015

Германците искат увеличение на войниците в Бундесвера

По-голямата част от германските граждани подкрепят увеличаването на войниците в Бундесвера. Това сочи проучване на института за изследване на общественото мнение "YouGov", цитирано от "Deutsche Welle" и агенция "Фокус".

За укрепването на националната армия се изказват 56% от анкетираните, участвали в проучването. Опонентите им са съответно 30 на сто от респондентите.

В рамките на започналата през 2010 г. реформа на Бундесвера, отменяща военната повинност, властите в Берлин определиха числеността на войниците на 185 000. Въпреки това към днешна дата въоръжените сили на Германия са съставени от около 178 000 военнослужещи.

От Министерството на отбраната се оплакват от недостиг на персонал. С оглед на това военният министър Урсула фон дер Лайерн не изключва възможността за увеличаване на числеността на армията.

Източник: Фпог нюз

 

Коментиар на Гл. редактор на сайта Република. бг

 

Ама оръжията били руски,  респ. снимката на руски войници, пишат дежурните тролчета. Току виж излезе верно. Хем първото че и  второто.

И тогава кво првим? 

Като тука не ни щат - айде пишете се в Буднесвера , бе братя   там имаме още своя  шанс.

Дядо ви Иван вече си има други грижи и няма какво да му свирите с гайдите за омилостивяване на завръщането на Блудния син...

Това е положението, майне дамен унд херен. Както се вика на езика на Гьоте, който не живее в Европа вече даже, както ви светна  "Франкфуртел алгемайне" .

И Кант даже няма думата, ама кой да го разбере...

< Назад към всички новини
Регистрация
?