01 Февруари 2016

Хасан Адемов: Няма да подкрепим Кунева

Няма да подкрепим кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат, защото формулата на това управление е неподходяща. От ДПС сме заявили още в началото на този мандат, че се позиционираме в рамките на конструктивната опозиция.
 
Това каза в предаването "Преди всички" по БНР д-р Хасан Адемов, председател на парламентарната комисия по труда, по повод предстоящото гласуване на нов министър на образованието.

Споделяме голяма част от аргументите на БСП за вота на недоверие за здравната политика, обясни Хасан Адемов: Невъобразимият хаос в тази сфера стана стандарт. Генерирането на безкрайно много идеи се превърна в линия на поведение. Проблемите не само не се решават, а се задълбочават. Решенията, които се предлагат, създават сериозни притеснения. 

Според Хасан Адемов създаването на националната здравна карта е неправилен подход, с който се цели централизирането на финансов ресурс и постигането на фискални, а не на здравни цели.

Адемов отбеляза, че в национален мащаб броят на болничните легла се увеличава, но се променя тяхната структура, а за София се планира намаляване на броя на общопрактикуващите лекари. Така според д-р Адемов достъпът на гражданите до здравна помощ ще бъде драстично нарушен

Най-важното е да видим мястото на човека с увреждания. На този етап има само една рамка, но реформата е категорично наложителна, коментира Хасан Адемов относно промяната в режима за издаване на решенията за неработоспособност и работата на ТЕЛК. Според него разделянето на две комисии не дава решение на проблема за социалното включване на хората с увреждания. Вместо процент загубена работоспособност трябва да се търсят критерии за оценка за остатъчната работоспособност, подчерта той.

Източник: Гласове

 

< Назад към всички новини
Регистрация
?