07 Юли 2016

Има сигнал срещу фамилия Кадиеви

Външен съм на темата енергетика. Идвам да обясня много неща, които не е имало как да каже. Съобщиха ми, че има сигнали свързани с дейността на фамилията Кадиеви. Не казвам, че те са виновни. Това обясни депутатът от ГЕРБ Методи Андреев по БТВ. Това става ден, след като самият депутатът Георги Кадиев в същата телевизия съобщи, че ГЕРБ не искат да се борят с корупцията и има много сигнали, като този за АЕЦ „Козлодуй” и столична община.

Методи Андреев: Има сигнал срещу фамилия Кадиеви
Методи Андреев

 

Андреев подробно обясни, как Кадиев превратно интерпретира фактите. В една телевизия казах, че не вярвам, че премиерът има 17 хиляди лева влог. Не вярвам и се оказа, че Борисов всяка година е обявявал нещо в декларацията си. Той няма 17 хиляди, а има други обявени суми.
 
Ако аз вляза в стила на г-н Кадиев, ще се появят много по-интересни неща и мога да ги тълкувам в същия стил, както и той ги тълкува. Ето отчета за печалбата на една от фирмите на жена му „Енерджи съплай”. За разходите за една година са написани за външни услуги над 15 млн. лв.
 
Всички останали разходи не дават и 2 на сто от сумата за външни услуги. Явно Кадиев има данни, че чрез външни услуги се източва фирмата, намалява печалбата и не се плащат повече данъци. Това са публични отчети дадени от агенцията по вписванията. Мога да си правя интерпретации, така както той направи за мен и моите думи. 


Бизнесът на семейство Кадиеви с атомната централа не е бил безметежен. Фирмите им са били привилегировани от другите. Ще проверим има ли в тези твърдения такъв вариант. Г-н Кадиев атакува и енергийния регулатор КЕВР. Цената на битовите и небтовите потребители е различна. Цената на битовите се запазва, а на небитовит се сваля.

Имало е възражение от г-жа Кадиева, защото се намалява печалбата на фирмите за еленергия. При гласуване на закона за борба с корупцията Кадиев е гласувал против. Пред вас говори за борба с корупцията, а в залата гласува против, възмути се Андреев.

Източник: Фрогнюз

Както се вика не ме гледай какво правя, а какво говоря. Е, наговориха ни. Наслушахме се. Някои обаче чакат още да чуят това, което трябва да се чуе. Като се събра сега под една шапка тути там институции за борба с корупцията, като се даде шанс за сигнали всякакви, дори само с една дата, довчера а от днес с подпис, който ще се пази в пълна тайна и защитава от органите на правовия ред - ква става, а? Ква става. Много работа ще се отвори по преписки, третични ревизии, прегледи по реда на надзора и пр. Разбира се със същия горе долу кадрови състав, и като количество и като качество. Ще прегрее тази работа, казват някои, още на третия месец или до към президентските избори. А дотогава със сигурност ще се върнем към метода на индулгенциите. Минеш през порукорска проверка, получаваш, ако заслужаваш разбира се. За един в брой, други чрез политически клиентелизъм, а на трети, понеже тъй казва Господ отгоре. Иди че я чакай тази правова държва да стане от наколенките, върху които е положена конституционално, де юра , че и на пазарна практика даже.

Иначе този прежде говорившия може да е всякакъв, както сме чели да го титуловат, но в случая не е изял целия целник, да знаете. Само похапта колкото му понася докато отговаряше за Комисията за досиетата. Сега ще чакаме да напише и подир гневните си честни откровения със задна дата и своите мемоари, или Спомени от бъдещето, както имаше такива от космолога Фон Диникън.

Швейцарец, който "доказа" че тук са кацнали отдавна от другите светове пришълците. Дали пък не са ни закодирали и създаването на интегрална световна агенция за борба с корупцията, след като са се облажили там кой каквото успял да ги почерпи от земляните, че и за и за из път са им сложили дори и някоя булка за спомен и сродяване.

Това обяснява защо повечето земляни щипят по бузките всички синеоки бебчовци, май. Слабост някаква космологична. Носталгия по това, което бяхме и никога няма вече да сме.

За Чиста и справедлива Република!!

< Назад към всички новини
Регистрация
?