12 Юни 2016

Жельо Бойчев: Даваме Закона за образованието на Конституционния съд

Ще дадем Законът за образованието на Конституционния съд. Също Избирателния кодекс, Закона за публичните финанси, с които се дават големи правомощия на финансовия министър спрямо общините, заяви депутатът от БСП Бойчев.

Жельо Бойчев: Даваме Закона за образованието на Конституционния съд
Жельо Бойчев

Искаме и да спрем злоупотребите на управляващите, последен пример за което са обществените поръчки в АПИ, дожпълни той.

„Трябва да се обърнем към проблемите на хората. Трябва да им покажем, че друг тип политика, различна от тази на управляващите, е възможна”, каза още Бойчев по БНР.

Начинът, по който го прави левицата, според него, е с политика на ярка опозиционност и предлагаща алтернатива на управлението на ГЕРБ. „Затова левицата провежда срещи с политически формации, извън властта, където поставяме за обсъждаме конкретни законодателни инициативи и приоритети, и търсим подкрепа за тях”, обясни народният представител. По време на срещите са били предложени законодателни инициативи, засягащи връщане на държавата в икономиката и за ролята на социалната държава.

Жельо Бойчев обясни, че левицата ще продължи да защитава интереса на хората. „Ще дадем Законът за образованието на Конституционния съд. Също Избирателния кодекс, Закона за публичните финанси, с които се дават големи правомощия на финансовия министър спрямо общините”, каза Бойчев.  

По повод злоупотребите в Агенция „Пътна инфраструктура” и исканата от БСП оставка на нейния шеф, Жельо Бойчев заяви, че още преди година и половина правителството на ГЕРБ е дошло с твърдото намерение да разбият модела „Кой” и обръча от фирми около властта? „Те даже успешното надградиха този модел.
 
 
Успяха и да изградят обръчи от фирми, близки до тяхната власт”, обясни Бойчев и даде пример с фирма „Агромах”, за която е имало обвинения за източване на ДДС и пране на пари, освен честото печелене на обществени поръчки за строителство на пътна инфраструктура. Той каза също, че тази фирма е печелила поне по 1 поръчка на седмица.
 
Източник: Фрогнюз
< Назад към всички новини
Регистрация
?