20 Март 2016

Кадиев: "Нормална държава" ще се бори срещу олигархията

Автор: Гласове

"Нормална държава" няма да бъде партия за печелене на обществени поръчки и кариерно развитие. Това каза независимият депутат и лидер на новата формация Георги Кадиев при създаването на инициативния комитет за учредяване на партията в зала 8 на НДК. "
 
България през последните 27 години е управлявана само от олигархия и с времето от държава се е превърнала просто в територия, като новата партия си поставя амбициозната задача да се бори именно срещу олигархията и корупцията."
 
Кадиев:  "Нормална държава" ще се бори срещу олигархията

Кадиев посочи и трите цели на новата партия - да се възстанови държавността и нейната роля; държавата да подпомогне частното производство и така да създаде средна класа в България; връщане на българите в чужбина.

"Аз съм умен и вие сте умни, и затова се разбираме", така лидерът на "Нормална държава" се обърна към съмишлениците си, правейки препратка към крилатото изказване на премиера Бойко Борисов "И аз съм тъп, и вие сте тъпи, и затова се разбираме".

Кадиев посочи още, че в България липсват "истински, човешки усилия за по-добре бъдеще". Кадиев акцентира, че подкрепящите " Нормална държава" трябва да дават на България, а не да взимат

В учредителната декларация на "Независима държава" се посочва, че в нея участват граждани с различни професии, но "с една идея - за свобода, справедливост, морал, екология и просперитет".

В манифеста на партията се отбелязва, че "днес България е всичко друго, но не и рай. Страната ни е в дъното на Европа". Причината за това според учредителите са управляващите и задкулисието.

Проектът е насочен към хората в активна възраст между 30 и 50 г. 

Неотдавна Георги Кадиев заяви, че няма намерение да отцепва леви гласове. Той принуден да напусне БСП, след като се кандидатира за кмет на София на местните избори през 2015-а срещу кандидата на левицата, припомня БНР.

При представянето на проекта си Кадиев обясни, че няма да разчита на познатите до момента лица от политиката. Въпреки, че самият той има дълъг стаж в нея - три пъти депутат, заместник-министър на финансите и два пъти кандидат за кмет на София.

"Нормална държава" на Георги Кадиев е поредният политически проект на бивши депутати на БСП. Татяна Дончева учреди "Движение 21", а Георги Първанов - АБВ, което днес е и част от управляващото мнозинство.

Източник: Фрогнюз

Бележка на редактора

Един закъснял Левитан в 21 в. Чухме вече, както той спомена от парламентарната трибуна,  че "знаел как става". Сетне, че и за 150 000 долара имал позиция за глобална фирма,  което го изпълва с вяра в собствените сили. Добре, де, ще му повярват някои от огладнялата полит клиентала. Сетне ще видим. Сиреч ще се разбягат от една "нормалност" която не значи нищо освен "моето си е мое" , а пък "чуждото чуждо"

Ех, Георги, ех Кадиев . Да беше поне Георги, ама Пирински...

То ,обективно погледнато, иде едно и също, но нейсе. Това прочее вече няма ни историческо още по малко политическо значение.   

 

Източник: Фрогнюз

< Назад към всички новини
Регистрация
?