22 Април 2016

Карикатуристът Ч. Николов отказа предложението на НТВ

 

Карикатуристът Ч. Николов отказа предложението на НТВ за съвместна работа
Чавдар Николов

След информацията, че карикатуристът Чавдар Николов отказва предложението за съвместна работа с Нова телевизияи занапред, екипът на „Здравей, България” уточнява, че това се е случило след срещи и разговори между него и телевизията:


"Разговори открити и добронамерени, разговори без посредници и каквато и да е външна намеса. И с изключителното желание от наша страна да продължим работата си както и досега - според професионалните стандарти, в които и той и ние вярваме. Неговото решение обаче е да не приеме направеното му от Нова предложение.
 
Ние запазваме цялото си уважение към неговото творчество и към неговото решение, желаем му и занапред успех. А в нашето предаване остава, както винаги добре дошъл", оповестяват от НТВ на сайта си.
 
Бележка на редактора
 
Както се казва - късно е либе за китка... Куратори и интенданти от тук до Берлин /скандала с комика осмял в сатиричен клип Ердоган/, имат едно общо. Страхът на онези там горе от перото, четката, вица, които не винаги робуват на медийни олигарси, дигитални манипулатори и вскякакви ....никакъвци.
Е, има си тази доблест и горчивата цена, но пък творецът затова е творец. Да ходи гордо и без да му пука, за него даже. Така и други може да изправят гърбина и да престанат да гледат в праха. А вместо това да погледнат простора пред себе си, че и нагоре... Тя цензурата хич не е на мода в цивилизованите страни, нали? Айде да видим ние къде сме със своя избор, и до колко ни стиска, най-вече.
Браво Чавдаре. Воеводско име носиш, и то трябва да се отстоява. Защото и името прави човека, нали?  
< Назад към всички новини
Регистрация
?