07 Юли 2016

КНСБ : Работата онлайн е див капитализъм

Трябва да има защита на правата на хората, работещи в платформа. В много случаи не се знае кой е работодателят при наемането по интернет. Това обяви вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов на семинар на синдиката и фондация Фридрих Еберт в Боровец.

В момента положението на наеманите онлайн било "див капитализъм". Ще искаме промени в законодателството, за да са ясни работното време, заплащането, условията на труд, осигурен ли е работникът, каза още д-р Кокалов. 

Той коментира също споразумението от Ню Йорк, което налага намаляването на участието на изкопаемите енергоизточници в общия микс на енергопроизводството. 
Синдикатът ще настоява да се удължат сроковете на намаляване на дейността на тецовете и мините, за да няма сътресения, както в енергетиката, така и за работещите в сектора. 25 хиляди души работят в тецовете и мините. 

"Истината е че мръсният въздух разболява. Между 500 и 1000 души годишно умират от тецовете ни", каза вицепрезидентът на КНСБ. Полша например морила с въздуха си Германия. Вдишваните микрочастици докарвали хроничен бронхит, емфизем и рак на белия дроб.

Източник: Фрогнюз

< Назад към всички новини
Регистрация
?