Но Бъчварова не е сложена, за да разбира от сектора, а и тя не може изобщо да напредне, тъй като няма началната експертиза, заяви лидерът на Движение 21. Тя се запознала със Закона за тероризма: „хубаво съчинение на Филип Гунев от Института за изследване на демокрацията”.

Освен да се работи в институт с американски пари, е хубаво да бъдеш и на терен, за да видиш въпросното съчинение как ще функционира в живота, добави тя.

Ръководствата на ДАНС много отдавна са обезсмислили сектора за сигурност. Една държава не може да бъде без контраразузнаване, а точно това се е случило в последните две години.

Направете противодействие на тероризма и бежанската вълна с контраразузнаване, каза Дончева и посочи, че в ДАНС са приети колежанчета, а обучението в контраразузнавачество вместо в Школата на МВР се извършва в Университета по библиотекознание и информационни технологии и то от света на бившата Държавна сигурност.

Виждам, че Бойко Борисов е в най-добри отношения и със Стоян Денчев и с Митко Иванов, каза Дончева. Очевидно обучението на тези хора изисква въпроса дали да не преминем към образование на тези контраразузнавачи в рамките на година – две след завършване на висше образование.

В Полицейска академия да се произвеждат кадри за полицията, а не кадри за охранители на фирми, посъветва Дончева.

Източник: Фрогнюз

Бележка на редактора на Република бг.

В българската политика жените се позиционираха както никъде другаде. По квоти, един вид. И според както го искат "правилата". Нищо лично, нищо сексистко. Нашите мъжки момичета , както се вика и в песен са увековечени.  Из тези дни Корнелия обeща "пот, кръв и сълзи" /ала Тачър, понеже трябва някой да и е вменил че е ншенска "Желязна лейди"/. Или би могла да играе тази роля. При положение, че у нас желязото отдавна си е ....дървено.

По същата стъпка изглежда тръгва и контра разузнавачката, прокурорка, съветничка на "Мултаците", които отдавна отидоха в заслужен отпусu, че и на Светия синод даже.  Не е прав този "плевенски хулиган" от АБВ вече - Румен, който и напомни за последиците от самотната спалня. Много хора у нас спят отделно от любимите си половинки. И може би тъкмо поради това не им се привиждат "таласъми". Там "Митьо Гестапото", Библиотекари разни и други "тути кванти".

Не знаем какви транквиланти трябват за дълбок сън. Но едно можем да ви кажем, че в това време на "брекзит" и "екзит", и т.нар. ни политици още ще пощръклеят.  Дай боже, подир Еньовден, дето викат старите хора, нещо да се обърне и в тях, най- сетне, като в природата. Че да мирясат.

А то байгън от апокалипсиси /Сорос/, вътрешни тука наплевателства и бартерна параноя. Вместо да си гледат там политическата, /ако има изобщо такава работа, де/, айде пак да разлайваме кучетата. Те така и така си лаят и се движат на глутници из европейска уж България.

Сега ни казват, че имаме нужда от поводи и дълги примки, които овреме да ни затворят в това, което вече минава по белия свят за Евро кучкарник. Сетне няколко железни лейдита, я законче ще ни стъкмят, я  друго нормативче, по колко още за помиярче дължим, понеже не сме го удавили кутрето още като се е родило.

Ега ти либерализъма, ега ти демокрацията, нали?

Братя еколози, елате на помощ, че пак май у вас е надеждата. Понежу тук някои полит лелки вече чавка им изпи мозъка. Пък ей на и за още власт плачат. Че и тон в живота ни искат да дават.

Като мадам Тачър, която припяваше с не особено уверения си фалцет, край камината в ранчото на Рейгън. Но то беше преди години. Що вода изтече оттогава, нали?

Сега някой ни обещават да текнела "златна", като в приказката за "Златното момиче". Но ние си знаем, че иде  тинеста, нали виждате...Блатна. И по-добре е да не се цапаме в нея.