24 Юни 2016

Михо Михов: В Югоизточна Европа няма предпоставки за война

 
ген. Михо Михов

Това, което става на Острова, силно ни ангажира. Тези нови изказвания за война в Европа са по-скоро импровизации. В момента госпожа Цачева е разпределила доклада за състоянието на националната сигурност на България на 14 комисии. Правителството казва, че в Югоизточна Европа няма предпоставки за война. Това каза ген. Михо Михов в ефира на БТВ.

„От „Студената война” насам се създава условие за формиране на определени фронтове. Заради това парламентарната група на АБВ внесе декларация в Народното събрание с две цели” заяви Михов. „Българкста армия ще изпита приемствен колапс”, каза депутатът.

„В Черно море направихме два опита за изграждане на бригади, но не се реализираха. Както виждате посланията са към Русия, но ние такива заплахи не сме отчитали в Комисията по отбрана”, каза Михов.

Според него въпросът за бежанците си струва да бъде дискутиран системно. „Той еволюира. От готовност на ЕС да приема бежанци до ограждането на Съюза със защитни решения”, добави политикът, член на АБВ. „Ние сме членове на един съюз и трябва да се въоръжим със съизмерими оръжия” завърши Михов.

Източник: Фрогнюз

< Назад към всички новини
Регистрация
?