15 Януари 2016

Митинги във Враца и София след смъртта на Тошко

 

Десетки столичани се събраха на мълчалив протест пред Съдебната палата в София след трагедията, при която загина 18-годишния Тодор Йорданов. Стотици врачани се събраха на митинг на площад "Македония" във Враца.

Те излязоха спонтанно в знак на съпричастност към близките на трагично загиналия младеж, предаде репортер на Новини.бг. Гражданите на София се събраха да кажат "не" на случващото се в България.
 
Не може тази държава да се управлява по този начин и не може да не полагаме никакви грижи и да не можем да опазим живот на българските деца, заявяват те. Искаме адекватно управление. Нека съдебната ни система и МВР започнат да си вършат работата.
 
Недопустимо е да има такава агресия сред хората. Случващото се във Враца не е епизодичен случай. Много често в страната се случват подобни инциденти. Нека не бъдат прикривани, а да получават адекватни присъди, призовават гражданите.

„Държавата ни се управлява от насилници“, заявяват протестиращите. По думите им затова на улицата се случват такива неща. Някои от дошлите пред Съдебната палата носят цветя.
 
На бдението дойдоха и колеги състуденти на брата на убития Тодор - Ивайло, които изказаха своята съпричастност към болката и трагедията му. Те запалиха свещи и поднесоха цветя в памет на 18-годишния Тодор.

Стотици разгневени от ширещото се насилие и агресия срещу младите хора врачани се събраха и тази вечер на митинг на пл. "Македония". Подкрепени от съучениците на пребитото до смърт момче Тодор Йорданов недоволните заявиха, че въпреки вече предявеното по-тежко обвинение от прокуратурата на братята убийци Десислав и Иван Дамянови, ще продължат да протестират и през следващите дни докато обвинените не получат справедливо наказание от съда.
 
От площада хората потеглиха на шествие с призиви и плакати срущу насилието и безнаказостта. Те се движеха по централната пешеходна зона на града до лобното място на 18-годишния ученик на ул. "Иванка Ботева". Там със запалени свещи и полагане на цветя хората отдадоха почит към паметта на нелепо загиналото момче.
< Назад към всички новини
Регистрация
?