29 Декември 2015

Недим Генджев: Радикалният ислям превзема България

Недим Генджев

Настоящия главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи и нито един от неговите приближени нямат жилище в България – имат в Истанбул, в Анкара и т.н. Те са като гости тук. Участват във всички мероприятия с Лютви Местан и с турския посланик. Турският посланик им дърпа конците, заяви Генджев.

По думите му представители на чужди държави работят в българското мюфтийство. Аз като се върна в мюфтийството, те ще си заминат в Турция. Мюфтийството обединява българи, които изповядват исляма, и подобни хора нямат място там. България е моята родина и аз няма да позволя мюфтийството да е място, където радикалният ислям взема позиции, подчерта бившият главен мюфтия,  

Незаконният мюфтия Мустафа Хаджи готви незаконна конференция. Мюфтията на Кърджали, когото готвят за главен мюфтия, оплю България във филма на "Ал Джазира", каза Генджев.

Хилядите мюсюлмани в България обичат родината си, те живеят тук от 500-600 г. Някой иска радикално да ислямизира България. Но аз няма да позволя това нещо. В България може да се избере главен мюфтия без намесата на Турция и аз ще го докажа, заяви още Недим Генджев.
 
Източник: Фрогнюз
< Назад към всички новини
Регистрация
?