27 Май 2016

Николай Слатински: Първанов, илюстрацията на статуквото

Ако не го подцените и не му повярвате, той няма абсолютно никакъв шанс - пише в Фейсбук Николай Слатински.

От печален личен опит зная: Не подценявайте Първанов! Няма сделка, която той да не е способен да сключи. Няма компромис, който той до не способен да направи. Няма кауза, която той да не е способен да предаде.

Няма национален интерес, който той да не е способен да пожертва. Каквото и да говори, каквото и да обещава, в каквото и да се кълне, каквито и звезди да сваля от небето в името на България, не му вярвайте.
Казвам го от печален личен опит.

Той е най-добрата, най-вярната, най-точната, най-правилната илюстрация на Прехода, на Статуквото. Той е нарицателното им име.
Ако не го подцените и не му повярвате, Първанов няма абсолютно никакъв шанс.


Дано обществото ни не се запъти натам, откъдето аз се върнах. Там няма нищо хубаво, почтено, истинско и ценно. А само откровен цинизъм, гола меркантилност, чист егоизъм и нищо друго, освен безпардонно сметкаджийство.

Аз се махнах оттам. И знам това, което ви казвам от печален личен опит... Всуе опитвах чрез Първанов като държавен глава да бъда полезен на националната сигурност, държавата, обществото и гражданите. Няма никакъв смисъл някой повече да прави подобно, обречено на Сизифов труд и провал усилие, още повече пък цял един народ...

< Назад към всички новини
Регистрация
?