20 Ноември 2013

Oтпада такса детска градина за деца с аутизъм в Свищов

Една от първите каузи на партия „Република БГ“ – отпадането такса детска градина за деца с аутизъм и хиперактивност в Свищов, постигна категоричен успех дни след внасянето й в Общинския съвет. Общинският съветник и регионален представител на ПП „Република БГ“ Ангел Гецов, внесе предложение, с което поиска  да се направят постъпки за облекчаването на семействата, отглеждащи деца с такива проблеми.

По време на обсъждането в Комисията по нормативна уредба,  граждански права,
обществен ред и сигурност, зам.кметът г-н Пламен Александров обяви, че ще използва  промените поискани от Гецов, за да внесе още две допълнителни поправки в наредбата за местните данъци. Решението на комисията е предложенията за промени на „Република БГ“ и на общинската администрация  да бъдат внесени заедно за обсъждане в общинския съвет още на следващото му заседание. След като политическият консенсус бе постигнат децата, страдащи от описаните заболявания, ще могат да се възползват от новите облекчения още след 1 януари.

„Изключително съм доволен от адекватна реакция по поставения проблем и се радвам, че той бързо намери своето решение. Искрено съм удовлетворен и от отличното взаимодействие между общинските съветници и общинска администрация в този случай. Благодаря на колегите от постоянната комисия и на нейния председател г-жа Надка Балева, както и на зам.-кмета Пламен Александров, благодарение на които заедно успяхме бързо да придвижим решаването на проблем от с такава социална значимост. Бих искал да споделя с вас, че вчера една баба, чието внуче, страда именно от аутизъм, празнува своя 60-годишен юбилей. Нека бъде жива и здрава, да помага в грижите за детето и от тук насетне да знае, че в Свищов не е сама.”, сподели след края на заседанието Ангел Гецов. 

 

< Назад към всички новини
Регистрация
?