04 Юли 2016

Плевнелиев: Народът на Ботев и Левски не бива да е пример за корупция

Недопустимо е народът на Ботев и Левски да бъде сочен като пример за корумпирана нация в Европа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на форума „Завладяване на държавата и противодействие на административната и политическа корупция в България”.
 
Плевнелиев: Народът на Ботев и Левски не бива да е пример за корупция
Снимка: Ладислав Цветков, бТВ

 „Аз не искам България да бъде идентифицирана с корупцията - нужен е не компромис, а консенсус за борбата с нея”, подчерта президентът, цитиран от бТВ. Според Росен Плевнелиев проблеми с подкупни държавни служители има навсякъде, но у нас те се чувстват още по-силни заради тежкото наследство от комунистическото минало, провалената приватизация и нежеланието на партиите да има независима администрация.

„Правителството днес постигна определен успех в корупционния натиск, но нивото на корупция остава високо”, смята държавният глава.

„АЕЦ „Белене” е удивителен проект, символ на всичко друго, но не и на икономически ефект, без договор, без нищо, което е част от доброто управление. Ако можехме да спрем такива проекти като АЕЦ „Белене”, като КТБ, като съсипаната приватизация, с тези прахосани милиарди, помислете къде щяхме да бъдем днес”, посочи Плевнелиев. Той припомни и скандалите около строителството на АМ „Тракия” и обществените поръчки.

"Резултатите в доклада за противодействие на корупцията у нас съвсем не са приятни", подчерта и правосъдният министър Екатерина Захариева.

Председателят на ВКС Лозан Панов отбеляза, че борбата с корупцията е невъзможна без работеща съдебна система.

 

Бележка на редактора

Дами и господа - у нас на 4 юли лето господне 2016 бе преотрита  топлата вода. Окъпете се доде е без пари. Сметкита идат по късно, нали? 

Имаме няколко спасителни визии за озаптване на триглавата хидра - която системно краде от нашите ябълки:

а/да натопим ближния, че се е облажил, докато ний сме чакали да съмне

б/ да си турим въжето сами,  без да ни донесе никой сапун дори, понеже трябва на жена му да му пере насраните гащи /да прощавате за цинизма/...

в/ трето-  всъщност, както казваше великият Комбинатор, на вас и първите две стигат.

ПС. Глупости на търкалета. Някой да се сети че е Inpendence Day в Ю ес ето, а? 

Нещастници непризнателни. Поне една кокошка, ако не пуйка изяжте бе на деня на Индипендънса.

За здраве , ако не в името на Свободата и Независимостта, които не се ядат, за жалост.

< Назад към всички новини
Регистрация
?