11 Април 2016

Попова: Защо властите мълчат за изказванията на турски политици?

Автор: Гласове

Вицепрезидентът Маргарита Попова отправи критика към българските власти, че мълчат за изказванията на турски политици на учредителната конференция на партия ДОСТ. В Кърджали Попова изрази недоумение как от Президенството и от Външното министерство няма реакция по този въпрос, съобщи БНР.

 

Снимка: novini.bg, архив

Повод за критиката станаха думите на заместник председателя на турската Партия на националното движение Самир Ялчън, че където и да се говори нашият гласов флаг - турският език - това място за нас е част от нашата Родина. Според Попова, не трябва да обръщаме внимание на чужди политици, дори те да се чувстват наследници на бивши империи. 

По-важно е да защитим правата и интересите на българските граждани, включително и на присъствалите на учредителното събрание на ДОСТ, каза вицепрезидентът.

В Кърджали Маргарита Попова коментира и различната натовареност на съдилищата у нас. В едни има по 12 дела на месец, а в други много повече. Според нея, реформата трябва да се направи така, че да облекчи най натоварените.

Маргарита Попова беше в езиковата гимназия, където даде началото на уроци по демокрация и право. Инициативата е на Германската фондация за международно правно сътрудничество.

 

 

Още от категорията

 
 

2 коментар/a

 
ввв на 11.04.2016 в 13:25
Браво на БОКИЧА че не премълча поредната провокация на ТУРЦИЯ и агентите и в Българя !
 
До ВВВ на 11.04.2016 в 15:53
Какъв Бокич и къде е казал нещо по темата? Или май някои пак са получили халюцинации? Добре че госпожата има достойна позиция за разлика от прекия и началник.
 

Напиши коментар

 
 
 
<a href="http://glasove.com/ads/www/delivery/ck.php?n=a897bb5c&cb=32092" target="_blank"> <img border="0" alt="Banner" src="http://glasove.com/ads/www/delivery/avw.php?zoneid=1&cb=251689&n=a897bb5c"/> </a>

Гласове ТВ

 

Скандалът

 

Изгубената България

< Назад към всички новини
Регистрация
?