03 Септември 2013

Позиция на ПП „Република БГ” за стоте дни на кабинета „Орешарски”

Ние в „Република БГ” не вярваме, че едно правителство, дори да изглежда работещо или да има частични успехи, може да продължи да управлява, ако няма категоричната подкрепа на своите избиратели. Ако се вярва на последните социологически проучвания, трите партии в управляващата коалиция печелят общо доверието на едва около 25 процента от хората в България. В същото време над половината от избирателите подкрепят справедливите протести срещу кабинета на Пламен Орешарски.

За нас е ясно, че това правителство никога няма да изпълни своите управленски цели, ако не може да разчита на подкрепата на българските граждани, защото целта на всяко управление е да работи в името на България и да осигури перспектива за развитие на своето общество.

„Република БГ” смята, че единствената възможна перспектива пред страната ни е провеждането на едни добре подготвени предсрочни избори за Народно събрание, които да дадат шанс за консолидация и категорична промяна на политическото пространство в България.

„Република БГ” винаги е била със сърцето си зад протестиращите, които вече три месеца не се боят да се борят за справедливите си искания. И точно в името на техния по-добър живот и бъдеще, предлагаме своята открита платформа за честно и справедливо управление.

< Назад към всички новини
Регистрация
?