06 Юли 2016

Премиерът: Трябва да хванем бика за рогата!

 

Премиерът Бойко Борисов и министрите се запознаха на днешното си заседание с проучванията на Центъра за изследване на демокрацията по отношение на корупцията. „Трябва да хванем бика за рогата! Догодина по това време да имаме такъв спад, съизмерим с този при контрабандата – от 34 на 8 процента“, заяви премиерът, се посочва в стенограмата на правителственото заседание.
 
Премиерът: Трябва да хванем бика за рогата

 

Бойко Борисов възложи на министрите задачата да се приеме като първостепенна, а на база на изследванията да се набележат конкретни мерки по направления и критични звена.

„Ние си поставяме за цел да смазваме корупцията до възможно най-ниските нива на всички възможни министерства, агенции, общини, гишета, на пътя, навсякъде, където се изисква воля от наша страна“, категоричен беше премиерът, съобщават от правителствения пресцентър. Цитирайки данни от представения доклад, Бойко Борисов посочи, че най-ниско е било усещането за корупция в периода 2010-2011 г., а пикът е бил през 2014 г.

„Виждате една политическа нестабилност какво усещане донася”, коментира премиерът. „От 34 процента контрабандата я докарахме на 8 процента, и съм убеден, че за една година, но ако всички се включите ежедневно, с натиск върху всеки един служител, дали е от агенция, дали е от самото министерство и в областта на обществените поръчки, и във всичко, което може да генерира някакъв ресурс, само тогава, и ви го обещавам, че този резултат ще го имаме. Но пътят е само този. Има ли съмнения – спира се. Има ли съмнения, че умишлено е направено – веднага на службите, веднага на прокурор да се разследва. Това ще дисциплинира системата”, каза още министър-председателят.

Източник: Гласове

< Назад към всички новини
Регистрация
?