07 Юни 2016

Президентът не трябва да е партиец, а патриот

Президентът трябва да поставя на първо място България пред партии, съюзи, съюзчета и съюзници . ГЕРБ не е подкрепил Плевнелиев и той не се е решил на второ президентско упражнение. Пожелах успех на римейка на Жорж Ганчев. Не знам дали Волен Сидеров и кума му Валери Симеонов ще намерят общ език за единна кандидатура.

Д-р Берон за Фрог: Президентът не трябва да е партиец, а патриот
Д-р Петър Берон


Това казва за Фрог д-р Петър Берон, които сам е участвал в няколко предишни президентски избори.

Аз имам изисквания към президента, които написах в една статия преди много години, когато аз самият бях кандидат и тене са се променили. Но не ме избраха и затова ми е трудно да давам ъкъл, започна в свой стил големият учен.  Президентът трябва да бъде първо патриот. А това или го имаш, или го нямаш.

Трябва да поставяш на първо място България пред всички други съюзи, съюзчета, съюзници, ценности и други подобни. На първо място е България, а не някоя друга трана. Така както американският президент поставя интересите на САЩ над всички други. Той се заклева да защитава интересите на САЩ и на никоя друга държава. Т

Така че и нашият трябва да бъде президент на България и на никой друг. Да не слуша нареждания и обаждания от когото и да било. Плюс това трябва да знае езици. Трябва да има прилична външност, да не ни излага като някой, какъвто случай имахме. Да не бъде подчертан партиец и другите да не го приемат. Да има известен опит в политиката.

Трябва да бъде приемлив за по-голяма част от българските граждани, за да не гласуват 10 на сто и от тях  25 на сто да са избрали президента. Това никак не е сериозно, категоричен е д-р Берон.

Ъкъл не давам. Като ме питат от РБ за съвет, ще им кажа. Но те не са ме питали. Те не ме питаха навремето, та сега ще ме питат. Пък и това СДС няма нищо общо с онова СДС, на което аз бях председател. Това си е друга партия , с друго рокъводство и с немалка политическа практика. Могат да си направят изводи за президентската кампания, смята той.

Освен това аз съм председател на Патриотичния съюз «Защита» и ме вълнува патриотичната сфера. Ще видим патриотите какво ще изкарат. Волен Сидеров стана председател на коалицията по мое предложение, в моя кабинет. Неговата партия още не беше регистрирана. Аз в много отношения съм съласен с това, което  от «Атака» говорят, нищо че излязох от първоначалната им група.

Гласувах по всички въпроси еднакво с тях, тъй като наистина тогава застъпваха патриотични тези. За жалост те станаха  единствената националистическа партия, която се поставя в услуга на чужда държава, което абсолютно не мога да го приема. Така че имат противоречини с патриотичния фронт. И как ще ги изгладят с неговия кум  за да имат обща кандидатура за президент, е много интересно, коментира той.

И ми е много чудно кои политици в България са патриоти и кои не са. В Гърция защо няма патриотична партия? Защото всички парлтии са патриотични. Не може в България една партия да се нарича патриотична, а другите да са някакви рроевроатлантически някакви. Всички партии трябва да са български и патриотични, категоричен е ученият.

Д-р Берон коментира и кандидатурата на Жорж Ганчев за президент, с който се явяваха заедно на едни минали президентски избори. Да е жив и здрав. Той ми се обади, аз му пожелах успех. Но такъв римейк... Да са живи и здрави, с Кольо Парамов, каквото успеят, да направят. Жорж Ганчев милее за България и дето се вика, нека пак си опита късмета.

Не очаквах Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат. Той щеше да се кандидатира, ако ГЕРБ му каже да се кандидатира. Явно това не е станало. И след седем години в политиката, вече с опит, той е решил, че без подкрепата на ГЕРБ не бива да прави такива упражнения, коментира д-р Берон.

Фрогнюз

Бележка на редактора

"Патриот е - душа дава..."нали му знаете края братя, от Ботевия стих. Скоро пак сторихме метан, така да се каже, на тези, които са си сложиха главата в торбата...Сега идат предизборни къднъдрми и всякакви внушения от ляво и дясно. Какъв трябвало да е българския Президент, как ще я къта тази пуста наша България над всичко. Че тя си е една мантра, бе братя. Изблик на чувства, любов, ако щете, милост към родното.

А откъде ще ни дойде и Човекът, който да застане зад една българска рационална кауза. Като тази, каква държава , кава държавност ни трябва, какво управление, каква справедливост, че и  я въздигне покрай няколко адвокатски колектива, които се изредиха да се конкурират как да ни курдисат "правовата държаваа". Като си оставиха вратички къде законови, къде нормативни, но най паче Конституционни.

Така и тези, които някога уж застанаха начело на събудилата се българска демокрация, пак си останаха до ....бръмбърчетата. Сиреч егоцентрични професионални, ако щете предпочитания. И тъжният спомен, носталгията на родного интелигента болгарского, който ....все не е разбран от простолюдието.

И все не е получил преживе заслуженото.

Айде дето викат стига с тези формализми, наивитети и глупости. Президентът е човекът, който трябва да се изправи.  Да дръзне. Народът ще го разпознае. Дано, де, понеже пак може да ни турят едно Магаре, усмихващо се с редките си зъбки. Някой  с голяма кариера на успял бизнесмен, способен да вземе от други, че да даде и на нас.

Е те това ще ни довърши. Клиентелизмът. Лапачката. Готованщината. А просто се иска президент който да поведе не като една там комисарка хорото, ами да му повярват мнозинството българи, че ще мисли за тях. Понеже България си е само едно име, нали така. Но продължава да пъшка да страда, да си брои стотинките, да не говорим за униженията...Пък ни кичат уж с "евро-китка", като членове хем на Съюза, хем на Алианса.

И пак ли някой никаквец, а, ще ни сложат отгоре? Опазил Господ. Макар, че май само той отгоре знае какво ни чака при един свободен избор между показалеца и средния пръст.

Правили ли сте този експеримент? Изберете, викат на респондента между две алтернативи - лява и дясна, напр. И му показвате показалеца и средния пръст, да се хване за единия от двата.

Чичо, пък и всяка втора дама, обикновено се хващат за  показалеца,че средният пръст, нали знаете на какво е символ от Востока до Запада.

Да, но сетне тарикатът, политиканът, патриотът, или каквото там да предпочита да се нарича изненадващо му показват .....палеца помежду показалеца и средния пръст. И на онзи му светва, макар и със закъснение.  Един вид - Ядец . 

И докога с този сюрприз, майне дамен унд хурен. Че те и нероден Петко заложиха, за да си купят с непосилни дългове легитимност,  сиреч правото да ви яхат. Докато ги търпим, де .

А то Стоян Михайловски ,  дълбок познавач на нашенското и родолюбие и раболепност даже,  бе рекъл,  че  "българинът е  дълготръпче".  Орис или прокоба?

Изберете си между показалеца и средния пръст.

Че на кого да се сърдим, бе Бероне. На бръмбарчетата в главата си, май а? Които отгледаха и такива демократи, които днес плачат за Нероден Петко.

 

За чиста и справедлива Република!! 

< Назад към всички новини
Регистрация
?