10 Април 2016

Принос към реформизма: НАСТИМИР ГО ИЗМИСЛИ!

Автор: Емил Янев

ДБГ са открили как да спрат подкупите сред катаджиите - ще им дават процент от глобите

Поредният бисер на депутата Настимир Ананиев гласи така: за да се спре рушветчийството по пътищата, катаджиите да получават процент от глобите, които ни налагат по артериите на татковината.  Тоест, за тях татковината да стане бащиния. За този проблясък биха му завидели и везирите от дивана на Сюлейман Великолепни – в онази очарователна за българското население епоха, султанът е отдавал под аренда на по-верните си дервентджии къде мостове, къде дефилета, къде кейове или калета. Сега Настимир предлага под аренда цялата национална и общинска пътна мрежа. Явно ирландският възпитаник намира подкупчийството за неизлечимо сред българските катаджии, та желае да узакони  терапевтично един публичен часпром за иначе изхранващите се с общите ни данъци служители на МВР.

И  вместо да си мечтаем за честни и неподкупни сужители на реда, само можем да гадаем какви вулканични форми би могло да достигне ударничеството в този нов бранш, та петилетният план да се изпълнява не за три години, а за три дни. През джоба на клетите „водачи на МПС”, разбира се, защото къде гумата захабена, кой аптечка забравил, друг триъгълник не си взел и делото на арендаторите преуспява. Така всички важни съставки на демокрацията – както я разбират либералните реформатори - ще са доволни:  държавата събира юнашки, а нейните представители по места  припечелват допълнително и вече легално. Гражданите, кучета ги яли, тях и без това никой за нищо не ги пита.

Феодалните разбирания на реформатора Настимир  могат да доведат и до преформулиране на собствената му партия – от Движение „България на гражданите”(ДБГ), в Движение „България на катаджиите”(ДБК). Очевидно средновековно-революционният плам не слиза от лицата на вождовете от това движение: след като според произведеният от тях закон против корупцията по най-обикновен донос ще се отнема имущество на свободни граждани – по партийни документи основен обект на техните грижи! - то защо и катаджиите да не се включат всекидневно и денонощно в преразпределението на гражданското имущество, може пък и по незаконен път да е придобито.

Това е новата икономическа политика(НЕП) на този разряд модерни политици, на това му се вика финансово ефективната борба срещу кръвопролитната война по пътищата. Наред са митниците - и там контрабандата очаква своите легални арендатори.

Що се отнася до неукротимия и бдящ над родните неволи Настимир, ние приветстваме инициативата му за внимателен контрол върху психическото здраве на шофиращите и предлагаме, поради непреходната му значимост за нацията, благодарната общественост също да се погрижи за него – да му осигури в началото на всеки трудов парламентарен ден психотест на гладно – ще бъде личен и отличен пример и за водачите по пътищата, и за водачите във властта.

< Назад към всички новини
Регистрация
?