14 Януари 2016

Психолог: Обществото ни регресира назад към номадското

Христо Монов

 

Всички случаи на агресия са функция на едно общество с неизградена ценностна система, заяви битата от родител учителка Емилия Калоянова. Всеки се хвали с коефициента си на интелигентност, но емоционалната липсва, смята тя. Непрестанната криза изтощава душевността на българина, обясни учителката.


Калоянова разказа, че е практика майката, която й налетя, както и още няколко, имали практика да нахлуват в училището по всяко време. В конкретния случай нямало единичен удар, а скубане, блъскане, ако не била чистачката, учителката щяла да е с по-тежки поражения.

Там, накъдето сме тръгнали, е връщане назад от нормалното европейско общество на 21 в. към номадското общество, каза психологът Христо Монов. Институциите и обществото са дали възможност да елементарни хора да действат по елементарен начин. Няма ли охрана в училището, та майка може да влиза по всяко време там и да се разправя с учител пред собственото си дете. Регресираме в ценностното си развитие, копираме поведенчески модели на друг тип цивилизация.

С клишето "Не вярвам в институциите" оправдаваме собствената си безучастност, смята той.
< Назад към всички новини
Регистрация
?