21 Юни 2016

Първанов провидя в политическото утре на България

Поведението на премиера Бойко Борисов е на кандидат-президент. Това заяви в предаването „Лице в лице” по bTV лидерът на АБВ Георги Първанов.


 За този си извод Първанов съди по свръхактивността и посланията на министър-председателя. Лидерът на АБВ не изключва като вариант излизането на Борисов от изпълнителната власт.

„В България би се получил „бекзит”, коментира Първанов, като направи връзка с потенциалното излизане на Великобритания от ЕС. Той прогнозира, че ако се стигне до такъв вариант, след Борисов ще се върви устремно към предсрочни парламентарни избори, в които ГЕРБ вече няма да има същата роля.

Първанов оцени шансовете самият той да се кандидатира за държавен глава като „толкова, колкото на всеки друг потенциален кандидат”.

Имаме 3-4 кандидатури за президент, които са избираеми, но не тръгваме да ги анонсираме, защото искаме подкрепа от широка коалиция - левица, център, център-дясно дори, отбеляза лидерът на АБВ.

Първанов посочи още, че не може оправдае поведението на просветния министър Меглена Кунева, която имаше разминаване с премиера по въпроса за учителските заплати.

Идеята за учителския събор е много красива, сега това се сведе до обикновено пиар мероприятие и Борисов имаше основание да я пореже, ако такива разговори не са водени, смята Първанов.

Лидерът на АБВ подкрепя премиера, който каза, че България няма да участва в регионална военна инициатива за обща флотилия с Румъния и Турция в Черно море.

„Ако приемем, че позицията на министър-председателя е правилна, аз твърдя това, тогава се питам какво правят министрите на отбраната на и на външните работи, които очевидно са водили разговори, да не кажа преговори, в духа на тази идея. Те просто трябва да си ходят, да си подадат незабавно оставките”, категоричен беше Първанов.

 

източник: гласове

 

< Назад към всички новини
Регистрация
?