21 Юли 2016

Р. Попов за Фрог: Превратът в Турция задълбочава проблемите с кюрдите

Отношенията на Ердоган с кюрдите тепърва ще се усложняват. Всички турски преврати досега имаха като една от целите си задълбочаване на проблемите на кюрдите и отдалечаване на деня , в който кюрдите ще имат своя държава. Това каза за Фрог военният разузнавач, експерт по кърдския въпрос и зам. външен министър Радион Попов.

Р. Попов за Фрог: Превратът в Турция задълбочава проблемите с кюрдите
 

Ирак е готов за това, с което застрашава североизтока на  Турция, допълни той.

Анкара ще си плати за това, което се случи - толкова много войници, офицери и генерали да бъдат арестувани, да им се ражат главите и да бъдат разпъвани.
 
Въпреки репресиите на Ердоган светският характер на турската държава смятам, че ще се запази. Мисля, че кемалисткото начало ще доминира  в турската армия, въпреки опитите на Ердоган да я смаже. И ще продължи да е гарант на светска Турция, смята Радион Попов.
Резултат с изображение за кюрди

Бившият заместник-министър на външните работи коментира и твърденията на представители на Реформаторския блок, че единствените подръжници на НАТО в кабинета са министрите Николай Ненчев и Даниел Митов.
 
«Бойко Борисов е сложен играч на поблитическото въже, а другите двама са папагали. Но не искам  да влизам в един такъв подобен дебат, кой е по натовец , повдиган от западащи политици», коментира Попов.
< Назад към всички новини
Регистрация
?