24 Април 2016

Рашидов: Медиите преeкспонираха скандала с Ларгото

 

|24.04.2016
Рашидов: Медиите преeкспонираха скандала с Ларгото
Вежди Рашидов

"Медиите преекспонират скандала за проекта на Ларгото", заяви министърът на културата Вежди Рашидов в предаване по Би Ти Ви. По думите му най-коментираната тема - за PVC щори и за осъвременяването с плочи, е била част от проекта, който е изработен от петима големи архитекти.


Освен това е бил одобрен от комисия, която е била съставена от доказани професионалисти. "Не виждам какъв е проблемът", завърши Рашидов коментара си на темата.

Критиките по изграждане на комплекса "Антична Сердика" министърът отклони с думите на Васил Цонев, че сме създали едно общество, което се нарича "неуморно да си пречим, другари".

Човек, който и "сладолед не е направил през живота си, и дръвче не е посадил", не бива да критикува тези, които градят, коментира още той. "Вижте само какво сме направили. Този проект е за целия български народ – да му се радва... Няма да си го нося вкъщи", допълни министърът.

Той на няколко пъти повтори, че има "тежки селски комплекси", които са били двигател за него. Даде пример с децата на "тежката номенклатура", които били израснали по станциите на Централния комитет на БКП, а сега са станали демократи. За разлика от тях, аз съм дошъл от сиропиталище, обясни Рашидов и никога не съм мислел, че животът ще ми донесе такива неща. Разказа и за единствената си мечта - да стане голям художник. "Надявам се да съм успял", сподели още той.

"Има вътрешна борба в мен между чиновника и артиста. Единствено съжалявам, че съм загубил години да бъда Сервантес, вместо да бъда Дон Кихот", каза още министърът.

Рашидов отказа коментар за конференцията на ДПС и учредяването на ДОСТ с
аргумента, че никога не е членувал в партия.
 
Източник: Фрогнюз
< Назад към всички новини
Регистрация
?