09 Юни 2016

Разузнаването ни се хвали с активна оперативна работа

Разузнаването ни се похвали с активна оперативна работа през миналата година. Това става ясно от доклада на Държавна агенция „Разузнаване” – ДАР, до Комисията за контрол върху службите за сигурност в НС.

Разузнаването ни се хвали с активна оперативна работа
 

 


Служителите са събрали сериозен брой нови източници, а също така агенцията е разширила възможностите си за придобиване на актуална разузнавателна информация с алтернативни методи.

Резултатите от информационно-аналитичната дейност на ДАР от 2015 г. бележат тенденция към устойчив ръст, като спрямо 2014 г. броят на изготвените изходящи информации е нараснал 17 %, става ясно от доклада. ДАР отчита, че  външната среда за сигурност е била динамична и се характеризирала с многообразие на предизвикателствата към регионалната и глобалната сигурност.

Основните процеси с пряко или косвено влияние върху сигурността и интересите на страната са произтичали от кризисните развития в Близкия изток и Северна Африка, положението в Афганистан, както и политическата, икономическата и нестабилната сигурност на определени страни в Югоизточна Европа, пише Нюз. бг.

Най-значимите рискове и заплахи за сигурността на България през миналата година са били бежанските потоци и нелегалната имиграция. Сред другите заплахи от ДАР посочват активността на международния тероризъм, включително на Балканите, дейността на трансграничната организирана престъпност, а също така и действията на чужди спецслужби по отношение на страната ни.

В ДАР за подобряване ефективността на противодействието на съвременните рискове и заплахи за националната сигурност са създадени постоянни работни групи за координиране на работата по тероризма, бежанския натиск и други актуални външни рискове.

Източник: Фрогнюз

Бележка на редактора

Някой да разбра за какво става реч? Ние не. Докато всичко тъне под грифа на квавифицирана информация, сиреч - много да не питате и още по малко да знаете, че е опасно за врага, който дебне отвсякъде - така ще е.

И кога гражданското общество ще му светне на какво го правят, респ. от кого и как го опазват за негова сметка и то тъпкана. Че то още и още се иска, а никой не разбира за какво. Докато, както зимата, или пороите пак не ни изненадат, опазил господ.

Онзи ден на летище София, спряхме в 5 ч.сутринта наш гост, американски професор, когото събудихме час по рано, че се извършва както му рекохме щателна проверка за евентуални бомби и други опасни работи в колите.

Човекът стана, както се вика, без да успее да си плисне лицето, май. Но когато жандармеристкия там "офисър", както той му рече ни махна с палката, съвсем така благосклонно  по нашенски да отминем, без да ни спира да ни - гостът ни уж там през девет земи в десета дето се вика ни рече на английски нашенския афоризъм

- "То у вас нали всяко чудо за три дни, нали така казвата". Да, да, така е, потвърдихме еднозначно.

И как се отчитат значи работоти по превенцията? С проценти, преписки, входирани и изходирани там, или с един прост критерий - доверието ако не на бъларина което хич го няма, то поне на гостенина, който идва тук и много, ама много, му се ще да се върне жив и здрав пак откъдето е дошъл.

Докота родните институционални фактори, пиарски екипи и  и "тути кванти" сикюрити гайз, ни плацикат с какви ли не  обтекаеми обещания, че и курдисани .

- Ами ако гръмне, кво прайми,  а? Кво прайми?

Да каже социоложката - хъкъта мъката, министер на целите Вътрешни работи там, че и отгоре, според мнозина експерти.

Вий да не мислите, че ще си даде оставката? И да я даде няма да и я приемат. То също е парлама, с оставка в джоба някои кариера направиха, не го ли проумяхте братя.

На ваш гърбец и чрез експозета върху "битовата престъпност". Ей този, който е измслил понятието да знаете е беш гявол. Хем нещо казва, хем нищо се не разбира. Освен че те оставят без риза и гащи посред бял ден. Нали? 

И си доволен, дето се вика, че макар и бит, си оцелял.

 

< Назад към всички новини
Регистрация
?