28 Май 2016

Русия работи по разширяването на "Северен поток"

 

Руският президент Владимир Путин обяви, че Русия работи по разширяването на газопровода "Северен поток" към Балтика и се надява никой да не опита да осуети този проект.

Снимка: ТАСС

 Путин направи това изявление в Гърция, където е на двудневно посещение, съобщава БНР.

Владимир Путин заяви, че Русия вече не вярва само на разговори за големия взаимен интерес от изграждането на газопроводи и няма да харчи пари напразно. Той допълни, че натискът на Съединените щати и Европейския съюз не е позволил на България да построи своя участък от "Южен поток" и затова Русия била принудена да се откаже от този проект.

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас и Владимир Путин разговаряха три часа, след което подписаха споразумения за двустранно икономическо сътрудничество, съобщи "Франс прес".

По време на визитата си Владимир Путин предупреди Румъния и Полша, че може да се окажат в обсега на руските ракети, тъй като на тяхна територия са разположени елементи от американския противоракетен щит, който Москва смята за заплаха за сигурността си. Той отправи най-острото си досега предупреждение за ракетния щит.

Източник: Фрогнюз

 

< Назад към всички новини
Регистрация
?