09 Май 2016

Сгради в София, Варна и Пловдив ще светят в цветовете на ЕС

 

 

Снимка: БГНЕС


Емблематични сгради в София, Пловдив и Варна ще бъдат осветени в цветовете на Европейския съюз. Това са трите български града, избрани за европейски столици на различни международни прояви. Поводът е Деня на Европа.

Пред Националния дворец на културата в София, сградата на община Пловдив, както и сградата на фестивалния и конгресен център във Варна, ще има светлинно и музикално шоу, което ще започне в 21 часа.

Пред паметника на Незнайния воин в столицата с военен ритуал ще бъде издигнато знамето на Европа и ще бъдат поднесени венци и цветя.

Посланикът на Република Франция в България Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, актьори, журналисти, спортисти и певци ще прочетат различни истории, посветени на мира и единството в ЕС. Мащабното публично четене под надслов „Истории за Европа" ще представи селектирани разкази, в които хора с различни професии и на различни възрасти споделят своите преживявания като европейски граждани. Четенето на историите ще започне в 19.00 ч.

Деня на Eвропа е посветен на мира и обединението. На тази дата преди 66 години френският външен министър Роберт Шуман прочита историческата декларация за обединение в Европа.

Източник: Сега

< Назад към всички новини
Регистрация
?