30 Юли 2016

Стани Калинке да тропнеме, да се пукат душмане....

 • Досегашните кандидат-президенти на ГЕРБ отпаднали, защото не могат да тропнат по масата


   

  Допреди две седмици ГЕРБ имал двама кандидати, от които да избира за президентските избори, но те отпаднали, защото не можели да се справят в критична ситуация, каквито има напоследък по света, и да тропнат по масата, ако се наложи.

  Това се разбра от изявление на премиера и лидер на най-голямата управляваща партия Бойко Борисов пред журналисти във Велико Търново днес. В коментар за предстоящия на 6 ноември вот той потвърди, че търси нов вариант за номинация на партията си, като обясни защо се е отказал от досегашните кандидатури, но без да назовава имена или повече подробности за тях.

  "Имах двама прекрасни кандидати допреди две седмици Когато видях какво чудо става по света... тези ми хора с тези и качества в критична ситуация не могат да се справят. Те са прекрасни във всяко отношение, но при стресова ситуация, при такъв момент, в който трябва да отидат да тропнат по масата, да да ни защитят интереса - дали с комшиите, дали в Европа, те този характер го нямат. Затова мисля дали мога да намеря в партията такъв човек", заяви Борисов.

  Той повтори, че няма да посочи имена на възможни кандидати до септември и очерта в едри щрихи профила, който търси: "политик, експерт, с характер, да го познават хора, да има рефлекс в ситуацията". Борисов отново отклони въпроса дали би се кандидатирал самият той и отказа повече коментари с думите: "Президентските избори са лидерски избори. Що за партия си, ако признаеш, че лидерът ти не става за президент?".

  БСП с три кандидатури и шанс за единство вляво

  БСП днес даде знак, че има шанс за единна кандидатура на левицата за изборите. Пред журналисти на Бузлуджа, където социалистите свикаха традиционния си събор, лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази увереност, че преговорите за обща номинация ще завършат успешно.

  БСП има три варианта за кандидатури за президент, които са много силни, обяви пък в интервю за Нова телевизия евродепутатът от партията Илиана Йотова. Тя заяви, че има голям напредък в преговорите с АБВ и че при всички положения кандидатурите за президент и вицепрезидент ще бъдат посочени от социалистите и обеща изненади.

< Назад към всички новини
Регистрация
?