05 Декември 2015

Стела Банкова разби Кадиев, алчните депутати и партийни субсидии

Стела Банкова

„Липсва елементарна социална чувствителност на нашите политици“, изтъкна в "Събуди се" по Нова телевизия ексдепутатът Стела Банкова.Политиците влизат с бели чорапи в парламента и излизат с частни болници, допълни тя.

Банкова подчерта, че никога не се възползвала от партийната субсидия, за да отиде на командировка в чужбина. Заедно с нея коментира дали политиците трябва да са богани и депутатът Георги Кадиев.

„Във всички сфери се стягат коланите, само партийните субсидии в България са най-високи в света. В настоящия момент субсидията трябва да бъде премахната“, изрична бе ексдепутатката. Защо парламентът позволява депутатите да ползват положението си за забогатяване, недоумява тя.

Народният представител трябва да работи това, за което е пратен в парламента, подчерта Банкова. Защо в продължение на 10 години политиците не желаят да се приеме закон за пълна проверка на тяхното имущество, попита още Банкова.

Политиците влизат с бели чорапи в парламента и излизат с частни болници, възмути се тя. „Депутатите, влизайки в парламента, трябва да работят 4 години само работата си, свързана с парламента", категорична бе бившата депутатка. Банкова съобщи, че в момента взима малко над минималната работна заплата и е доволна, че има работа.

„За мен винаги важното за един политик е не дали е спечелил парите, а дали е откраднал“, заяви Кадиев. Няма корумпирани партии, има корумпирани членове. Корупцията е индивидуално действие, подчерта той.

Той коментира и това, как едновременно е и политик, и бизнесмен, като продава ток, Георги Кадиев уточни, че бизнес с ток има жена му, а не той. Това, с което се занимава г-жа Кадиева е продажба на ток. Именно за това Георги Кадиев отказвал да участва в енергийните закони.

„Специално в дебатите за енергийните закони умишлено не участвам“, категоричен бе той. „Много депутати имат скрита собственост“, разкри обаче Кадиев.
 
Източник: Фрогнюз
< Назад към всички новини
Регистрация
?